Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Cibulková už pozná súperky na MS: Tieto hráčky jej budú stáť v ceste

Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa pri premiére na MS WTA v Tour v Singapure (23. - 30. októbra) predstaví v červenej skupine s kvalitnými súperkami.

Singapur 21. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa pri premiére na MS WTA v Tour v Singapure (23. - 30. októbra) predstaví v červenej skupine spoločne s najvyššie nasadenou Nemkou Angelique Kerberovou, Rumunkou Simonou Halepovou a Američankou Madison Keysovou. Rozhodol o tom piatkový žreb na klzisku v luxusnom rezorte Marina Bay Sands.

Bielu skupinu vytvoria obhajkyňa titulu Poľka Agnieszka Radwaňská, Češka Karolína Plíšková, Španielka Garbine Muguruzová Blancová a jedna z dvojice Johana Kontová (V. Brit.), Svetlana Kuznecovová (Rus.). Dve najlepšie hráčky z každej grupy postúpia do semifinále, ktoré sa už bude hrať krížovým spôsobom.

Cibulková je po Karíne Habšudovej-Cílekovej, Daniele Hantuchovej a Janette Husárovej štvrtou slovenskou účastníčkou koncoročného vrcholu sezóny. Účasť medzi osemčlennou "smotánkou" si definitívne zabezpečila uplynulú nedeľu vďaka zisku titulu na turnaji WTA v rakúskom Linzi. V tejto sezóne vybojovala tri cenné trofeje, premožiteľku nenašla ani v poľských Katoviciach a anglickom Eastbourne.

Vo svojej reči pred oficiálnym žrebom zdôraznila, že sa už zápolení v Singapure nevie dočkať. "Veľmi ma teší, že môžem prvýkrát štartovať na MS WTA Tour. Tento rok ani nemohol byť pre mňa lepší z hľadiska športového i súkromného. Získala som tri turnajové tituly, trikrát som postúpila do finále a ešte som stihla aj svadbu. Som rada, že som prišla do Singapuru ako vydatá žena," povedala so smiechom slovenská jednotka.

V rozhovore pre TASR na margo súperiek v skupine uviedla. "Kerberová je svetová jednotka, to hovorí za všetko. Hrala som s ňou veľa vyrovnaných zápasov. Ťahám proti nej šnúru prehier, bolo by fajn, keby som ju prerušila práve v Singapure. S Halepovou som dnes trénovala, je to veľmi kvalitná hráčka. S Keysovou sme dlhšie spolu nehrali, rada by som ju prvýkrát zdolala. Vedela som, že na tomto turnaji bude štartovať osem najlepších hráčok na svete. Žiadna súperka nebude ľahká, dúfam v dobrý štart. Prvý zápas pravdepodobne odohrám už v nedeľu hneď v úvodný deň šampionátu."

Finalistka Australian Open z roku 2014 si piatkový galavečer užívala. "Bolo to strašne krásne. Je úžasné mať za sebou takúto skúsenosť. Po prílete do Singapuru som sa na slávnostný žreb veľmi tešila a bola to absolútna topka." So svetovou jednotkou Kerberovou má Cibulková vyrovnanú bilanciu 4:4, v uplynulých štyroch zápasoch však ťahala za kratší koniec. Naposledy sa obe hráčky stretli vlani v Pekingu, Nemka vyhrala 2:0 na sety. Nad Halepovou vedie zverenka trénera Mateja Liptáka na zápasy 3:2, na harde 2:0. S Keysovou má negatívnu bilanciu 0:3, všetky tri duely sa hrali na tvrdom povrchu.

Červená skupina:

Angelique Kerberová (1-Nem.)
Simona Halepová (3-Rum.)
Madison Keysová (6-USA)
Dominika CIBULKOVÁ (7-SR)

Biela skupina:

Agnieszka Radwaňská (2-Poľ.)
Karolína Plíšková (4-ČR)
Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.)
Johanna Kontová (V. Brit.)/Svetlana Kuznecovová (Rus.)



nedeľa 23. októbra

červená skupina:

11.00 SEČ Simona Halepová (3-Rum.) - Madison Keysová (6-USA), 13.30 SEČ Angelique Kerberová (1-Nem.) - Dominika CIBULKOVÁ (7-SR)

pondelok 24. októbra

biela skupina:

13…30 SEČ Angnieszka Radwaňská (2-Poľ.) - Johanna Kontová (V. Brit.)/Svetlana Kuznecovová (Rus.), nasleduje Karolína Plíšková (4-ČR) - Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.)