Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

MS WTA: Garciová otočila duel s Wozniackou a živí nádej na postup

Francúzska tenistka Caroline Garciová. Foto: TASR/AP

Turnajová osmička k postupu potrebuje, aby Ukrajinka Jelina Svitolinová v druhom piatkovom stretnutí zdolala Rumunku Simonu Halepovú, v opačnom prípade sa s podujatím rozlúči.

Singapur 27. októbra (TASR) - Francúzska tenistka Caroline Garciová zvíťazila vo svojom treťom zápase v červenej skupine na MS WTA Tour v Singapure nad Dánkou Caroline Wozniackou v troch setoch 0:6, 6:3 a 7:5 a stále tak živí nádej na účasť v semifinále. Turnajová osmička k postupu potrebuje, aby Ukrajinka Jelina Svitolinová v druhom piatkovom stretnutí zdolala Rumunku Simonu Halepovú, v opačnom prípade sa s podujatím rozlúči.

Wozniacka, ktorá mala postup istý už po stredajších dueloch, začala duel s Garciovou vo veľkom štýle a v prvom sete nadelila súperke "kanára". Aj v treťom súboji na turnaji tak dokázala vyhrať jeden set bez straty gemu. Pred druhým setom už mala istotu víťazstva v skupine, čo sa prejavilo na jej hre, keď poľavila a hneď trikrát stratila svoje podanie. Garciová sa vzchopila a druhý set uchmatla pomerom 6:3. V rozhodujúcom sete prehrávala Francúzka už 3:5, následne ale sériou štyroch získaných hier otočila skóre, vyhrala 7:5 a uchovala si postupovú nádej.

Garciová vyťažila z pribúdajúcich nevynútených chýb a dvojchýb na konte Wozniackej. V zápase premenila svoj druhý mečbal. "V prvom sete hrala úžasne, kým ja som si dostatočne neverila. Potom som si povedala, že nemám čo stratiť. Od druhého setu som začala hrať lepšie, trochu viac som hýbala nohami a konečne som našla môj herný rytmus," citovala agentúra AP Garciovú, ktorá si miestenku na šampionát zabezpečila triumfami na turnajoch v čínskom Wu-chane a Pekingu.




Červená skupina:

Caroline Garciová (8-Fr.) - Caroline Wozniacka (6-Dán.) 0:6, 6:3, 7:5



tabuľka červenej skupiny:

1. Caroline Wozniacka 3 2 1 5:2 4*

2. Caroline Garciová 3 2 1 4:4 4

3. Simona Halepová 2 1 1 2:2 2

4. Jelina Svitolinová 2 0 2 1:4 0

* - postup do semifinále