Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Kerberová zdolala na MS aj Halepovú, je blízko k postupu do semifinále

Angelique Kerberová Foto: TASR/AP

V úvodnom súboji si Kerberová poradila so Slovenkou Dominikou Cibulkovou, ktorá v utorok popoludní nastúpila proti Američanke Madison Keysovej.

Singapur 25. októbra (TASR) - Nemecká tenistka Angelique Kerberová uspela aj v druhom zápase na MS WTA Tour v Singapure. Svetová i nasadená jednotka zdolala v červenej skupine turnajovú trojku Rumunku Simonu Halepovú 6:4, 6:2 a je blízko k postupu do semifinále. V úvodnom súboji si Kerberová poradila so Slovenkou Dominikou Cibulkovou, ktorá v utorok popoludní nastúpila proti Američanke Madison Keysovej.

Kerberová hneď v úvode stretnutia s Halepovou prelomila súperkino podanie a išla do vedenia 3:1. Rumunka síce následne vyrovnala na 3:3, no záver setu patril Nemke, ktorá hrala trpezlivo od základnej čiary a čakala na Halepovej chyby. Finalistka Turnaja majsteriek z roku 2104 sa snažila hrať agresívne, no v dôležitých momentoch priveľa kazila. Druhý set už bol jasne v réžii Kerberovej, ktorá vyrovnala vzájomnú bilanciu s Halepovou na 4:4.

Líderka svetového rebríčka bola spokojná s predvedenou hrou. "Podala som maximálny výkon a predviedla som svoj najlepší tenis. Aj Simona hrala veľmi dobre a diváci videli naozaj kvalitný zápas. Z druhého víťazstva na MS WTA mám veľkú radosť. Na singapurskom centri si užívam každý jeden zápas. Diváci sú skvelí a aj dnes vytvorili veľmi dobrú atmosféru," povedala Kerberová v prvom rozhovore priamo na kurte.

Červená skupina:

Angelique Kerberová (1-Nem.) - Simona Halepová (3-Rum.) 6:4, 6:2