Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Ostapenková po výhre nad Plíškovou: Je to skvelé zakončenie sezóny

Lotyška Jelena Ostapenková Foto: TASR/AP

Češka podľahla Lotyške Ostapenkovej v dvoch setoch 3:6, 1:6. Postup do semifinále však už mala istý pred štvrtkovým stretnutím..

Singapur 26. októbra (TASR) - Česká tenistka Karolína Plíšková našla premožiteľku až vo svojom treťom zápase v bielej skupine na MS WTA Tour v Singapure, keď podľahla Lotyške Jelene Ostapenkovej v dvoch setoch 3:6, 1:6. Postup do semifinále však už mala istý pred štvrtkovým stretnutím.

Plíšková ako turnajová trojka najprv v skupine zdolala Američanku Venus Williamsovú 6:2, 6:2 a potom si rovnako suverénne poradila aj s druhou nasadenou Španielkou Garbine Muguruzovou. Postup tak mala po dvoch súbojoch istý, čo sa v zápase proti Ostapenkovej na jej hre prejavilo. Lotyška, ktorá už pred záverečným duelom prišla o šancu na semifinále, naopak nemala čo stratiť. Za víťazstvom išla odhodlane, často riskovala a mohla sa oprieť o presné prvé podanie. Za 65 minút oslávila premiérové víťazstvo na MS WTA Tour.

"Je to skvelé zakončenie sezóny. Nemala som čo stratiť, tak som sa snažila užiť si každý okamih," uviedla Ostapenková v prvom interview priamo na kurte.

O druhej postupujúcej z bielej skupiny sa rozhodne v druhom štvrtkovom zápase medzi Venus Williamsovou a Garbine Muguruzovou-Blancovou.



biela skupina:


Jelena Ostapenková (7-Lot.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:3, 6:1



tabuľka

1. Karolína Plíšková 3 2 1 4:2 4*

2. Garbine Muguruzová 2 1 1 2:2 2

3. Venus Williamsová 2 1 1 2:3 2

4. Jelena Ostapenková 3 1 2 3:4 2