Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MS v tenise: Kuznecovová je prvou semifinalistkou, Radwaňská víťazne

Na snímke ruská tenistka Svetlana Kuznecovová uspela aj v druhom zápase na MS WTA Tour v Singapure, keď v bielej skupine si ako nasadená osmička poradila s turnajovou štvorkou Češkou Karolínou Plíškovou po trojsetovom boji 3:6, 6:2, 7:6 (6 v stredu 26. októbra 2016. Foto: TASR/AP

Obhajkyňa titulu Poľka Agnieszka Radwaňská zdolala Španielku Muguruzovú Blancovú a v piatok bude v priamom súboji s Plíškovou bojovať o druhú semifinálovú miestenku.

Singapur 26. októbra (TASR) - Ruská tenistka Svetlana Kuznecovová sa stala prvou semifinalistkou MS WTA Tour v Singapure. V druhom vystúpení v bielej skupine si ako nasadená osmička poradila s turnajovou štvorkou Češkou Karolínou Plíškovou po trojsetovom boji 3:6, 6:2, 7:6 (6). Obhajkyňa titulu Poľka Agnieszka Radwaňská zdolala Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú 7:6 (1), 6:3 a v piatok bude v priamom súboji s Plíškovou bojovať o druhú semifinálovú miestenku. Vo vzájomnej bilancii vedie jasne 6:0.

Plíškovej vyšiel úvod súboja proti Kuznecovovej, keď vo štvrtom geme prelomila podanie Rusky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1. Kuznecovová následne znížila na 3:4, ale záver setu patril Plíškovej. Hneď na začiatku druhého dejstva Češka Kuznecovovú opäť brejkla. Víťazka minulotýždňového turnsja o Kremeľský pohár v Moskve sa však rýchlo otriasla, získala štyri gemy v rade a prišiel na rad tretí set. V ňom odskočila Plíškovej na 4:1 a za stavu 5:3 išla podávať na víťazstvo. Finalistka US Open síce otočila na 6:5, no Kuznecovová si vynútila tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Za stavu 7:6 premenila po víťaznom bekhende po čiare v poradí štvrtý mečbal.

Kuznecovová sa do Singapuru kvalifikovala ako posledná, teraz je ako prvá v semifináie. "Nechcela som sklamať môjho trénera a singapurských fanúšikov, ktorí mi dnes veľmi pomohli. Bojovala som o každú loptičku a vyplatilo sa. V uplynulých rokoch to v mojej hre dosť škrípalo, v tejto sezóne mám však z tenisu opäť veľkú radosť a premietlo sa to aj do výsledkov. Veľmi si vážim, že môžem hrať na tomto turnaji v konkurencii ôsmich najlepších hráčok sveta," povedala "Sveta" v prvom interview priamo na kurte.

biela skupina:

Agnieszka Radwaňská (2-Poľ) - Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.) 7:6 (1), 6:3
Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 3:6, 6:2, 7:6 (6)
.

Na snímke ruská tenistka Svetlana Kuznecovová uspela aj v druhom zápase na MS WTA Tour v Singapure, keď v bielej skupine si ako nasadená osmička poradila s turnajovou štvorkou Češkou Karolínou Plíškovou po trojsetovom boji 3:6, 6:2, 7:6 (6 v stredu 26. októbra 2016.
Foto: TASR/AP


Na snímke česká tenistka Karolína Plíšková odvracia loptičku v zápase MS WTA Tour proti Ruske Svetlane Kuznecovovej v Singapure 26. októbra 2016.
Foto: TASR/AP


Na snímke španielska tenistka Garbine Muguruzová odvracia loptičku v zápase dvojhry na MS WTA Tour proti Poľke Agnieszke Radwaňskej v Singapure 26. októbra 2016.
Foto: TASR/AP


Na snímke poľská tenistka Agnieszka Radwaňská v zápase dvojhry na MS WTA Tour proti Španielke Garbine Muguruzovej v Singapure 26. októbra 2016.
Foto: TASR/AP