Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tenista Murray neľutuje, že podporil snahu o nezávislosť Škótska

Britský tenista Andy Murray Foto: TASR/AP

Andy Murray pred škótskym referendom verejne podporil snahu o škótsku nezávislosť od Veľkej Británie. Stal sa terčom kritikov, ktorí tvrdia, že bez britskej pomoci by ani on nedosiahol také úspechy.

Londýn 23. septembra (TASR) - Wimbledonský víťaz z vlaňajška Andy Murray neľutuje, že minulý týždeň pred štartom referenda verejne podporil snahu o škótsku nezávislosť od Veľkej Británie. Výsledky voľby ho sklamali, priznal v utorok pre BBC.

Dvadsaťsedemročný tenista niekoľko hodín pred hlasovaním na Twitteri napísal: "Dnes je veľký deň pre Škótsko. Negatívna kampaň odporcov nezávislosti v uplynulých dňoch totálne zmenila môj pohľad na vec. Už sa neviem dočkať výsledkov, poďme do toho!"

Po jeho výzve sa stal Murray terčom kritikov, ktorí tvrdia, že bez britskej pomoci by ani on nedosiahol také úspechy. Škóti napokon v hlasovaní odmietli nezávislosť a tenista si myslí, že výsledok urobí Veľkú Britániu ešte silnejšou ako doteraz. "Áno, bol som trochu sklamaný z výsledku. Ale je čas ísť ďalej. Nemôžem sa k tomu vracať a budem sa v najbližších mesiacoch koncentrovať na tenis," vyhlásil Murray.

"Myslím si, že je úžasné, koľko ľudí sa na hlasovaní zúčastnilo. Verím, že ľudia v Škótsku urobili správne rozhodnutie," dodal Murray, ktorý sa osobne na referende zúčastniť nemohol, pretože má trvalý pobyt v Londýne. V Anglicku je ale už dlhšie málo populárny. Ešte ako tínedžer totiž v jednom z rozhovorov uviedol, že pri medzištátnych futbalových zápasoch fandí "komukoľvek, kto hrá proti Anglicku".