Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Na Roland Garros bude môcť byť denne maximálne 5000 divákov

Na archívnej snímke z 5. februára 2020 je hlavný kurt Phillippa Chatriera, nad ktorým montujú zaťahovaciu strechu v tenisovom areáli Rolanda Garrosa v Paríži 5. februára 2020. Grandslamový tenisový turnaj Roland Garros preložili z pôvodného termínu na prelom septembra a októbra 2020. Dôvod je hrozba nového koronavírusu. Ako v utorok informovala Francúzska tenisová federácia, prestížne podujatie malo odštartovať 24. mája, po novom sa odohrá v dňoch 20. septembra až 4. októbra. Foto: TASR/AP

K redukcii počtu návštevníkov pristúpila Francúzska tenisová federácia (FFT) po konzultácii s miestnymi orgánmi.

Paríž 18. septembra (TASR) - V hľadisku zápasov grandslamového tenisového turnaja Roland Garros v Paríži bude môcť byť počas jedného dňa maximálne 5000 divákov. K redukcii počtu návštevníkov pristúpila Francúzska tenisová federácia (FFT) po konzultácii s miestnymi orgánmi.

FFT pôvodne plánovala umožniť sledovať zápasy naživo až 11.500 divákom. "Vývoj pandemickej situácie v okolí Paríža nás prinútil znížiť počet divákov, ktorí môžu vstúpiť na plochu dvanástich hektárov areálu Roland Garros. Sme si vedomí sklamania, ktoré táto novinka priniesie pre tých, ktorí sa nedostanú do hľadiska," zverejnila v oficiálnom stanovisku. Správu priniesla agentúra AP.