Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Legendárny Nastase sa ospravedlnil za poznámky k Serene Williamsovej

Kapitán rumunského fedcupového družstva Ilia Nastase. Foto: TASR/AP

Na tlačovej konferencii pred duelom o účasť v II. svetovej skupine Fed Cupu proti Veľkej Británii v Konstance sa ho novinári spýtali, čo hovorí na to, že svetová jednotka je tehotná.

Bukurešť 28. apríla (TASR) - Kapitán rumunského fedcupového tímu Ilia Nastase sa ospravedlnil za poznámky na adresu americkej tenistky Sereny Williamsovej. Na tlačovej konferencii pred duelom o účasť v II. svetovej skupine Fed Cupu proti Veľkej Británii v Konstance sa ho novinári spýtali, čo hovorí na to, že svetová jednotka je tehotná.

"Uvidíme, akú bude mať dieťa farbu. Čokoláda alebo mlieko?" povedal Nastase narážajúc na to, že Serena je tmavej pleti a jej snúbenec Alexis Ohanian je beloch. Nastaseho "diskriminačné" výroky už vyšetruje Medzinárodná tenisová federácia (ITF). "Až na tlačovke som sa prvýkrát dozvedel, že Serena čaká dieťa. Reagoval som na to spontánne, nechcel som ju uraziť. Je to jedna z najlepších hráčok v tenisovej histórii, za jej úspechmi je tvrdá práca," vyhlásil legendárny Rumun.

Nastase sa nedokázal vpratať do kože ani počas fedcupového zápasu s Britkami. V sobotu ho vykázali na tribúnu a po dvoch oficiálnych upozorneniach neskôr aj zo štadióna po tom, ako vulgárne vynadal Johanne Kontovej. Britská jednotka, ktorú predtým urážali rumunskí diváci, sa rozplakala a zápas medzi Kontovou a Soranou Cirsteovou museli prerušiť.

"Viem, že moje slová sa nedajú ospravedlniť. Myslím si však, že všetko sa to až príliš nafúklo. Kontová nemala čo diskutovať s empajrovou rozhodkyňou, na to tam bola tímová kapitánka. Rozhodkyňu som kultivovaným spôsobom požiadal o vysvetlenie. Následne ma vykázala na tribúnu a napokon som musel opustiť štadión," dodal Nastase, ktorému pre jeho búrlivé správanie v 70-tych rokoch prischla prezývka "Nasty".