Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

O Šarapovovej účasti na Roland Garros sa rozhodne v polovici mája

Ruská tenistka Maria Šarapovová. Foto: TASR/AP

Päťnásobná víťazka grandslamových turnajov sa po odpykaní 15-mesačného trestu vráti na kurty počas budúceho týždňa na turnaji v Stuttgarte, kde dostala od organizátorov voľnú kartu.

Paríž 21. apríla (TASR) - O účasti ruskej tenistky a bývalej svetovej jednotky Marii Šarapovovej na grandslamovom turnaji Roland Garros sa rozhodne v polovici mája.

Päťnásobná víťazka grandslamových turnajov sa po odpykaní 15-mesačného trestu vráti na kurty počas budúceho týždňa na turnaji v Stuttgarte, kde dostala od organizátorov voľnú kartu. Viacerí tenisti vyjadrili nespokojnosť s tým, že Ruska dostala voľne karty, čím obchádza kvalifikáciu na veľkých turnajoch. Šarapovová sa na základe toho predstaví v máji aj na turnaji v Ríme.

Šarapovovú potrestali dištancom za pozitívny nález zakázanej látky meldónium na minuloročnom Australian Open. Z pôvodne dvojročného trestu ubral Športový arbitrážny súd v Lausanne (CAS) deväť mesiacov.

O jej účasti na Roland Garros sa podľa Francúzskej tenisovej federácie (FFT) rozhodne medzi 15. až 22. májom. Na turnaji v Paríži sa v roku 2012 a 2014 radovala z celkového triumfu. Informovala agentúra AP.