Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

US-Open:Djokovič po postupe do štvrťfinále: Už sa teším

Srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Obhajca titulu si v osemfinále ako nasadená jednotka poradil s mladým Britom Kyleom Edmundom hladko 6:2, 6:1, 6:4.

New York 5. septembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Obhajca titulu si v osemfinále ako nasadená jednotka poradil s mladým Britom Kyleom Edmundom hladko 6:2, 6:1, 6:4. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti deviatke "pavúka" Francúzovi Joovi-Wilfriedovi Tsongovi.

Djokovič sa v uplynulých dňoch v New Yorku príliš nezapotil. Čech Jiří Veselý totiž na zápas proti svetovej jednotke nenastúpil pre zápal v predlaktí a Rus Michail Južnyj skrečoval duel 3. kola za stavu 2:4 v prvom sete pre zranenie. Súboj proti Edmundovi odštartoval nabudený "Nole" vo veľkom štýle a v prvých dvoch setoch nepustil súpera takmer k ničomu. V treťom dejstve síce Brit otočil z 0:2 na 3:2, no koncovka patrila Djokovičovi.

"Nebolo to ľahké, veď od víťazného duelu 1. kola proti Jerzymu Janowiczovi som neodohral kompletný zápas. Rýchlo som však vyštartoval z blokov a od začiatku som hral s vysokou intenzitou. Vychádzali mi údery z forhendu i bekhendu a Kyle sa musel na každý fiftín nadrieť. Za svoje výkony na tohtoročnom US Open si však zaslúži pochvalu. Už sa teším na štvrťfinále. Tsonga bude tvrdý oriešok. V doterajšom priebehu turnaja stratil iba set, výborne podáva. Očakávam ťažký zápas," povedal Djokovič v prvom interview priamo na kurte.



muži - dvojhra - osemfinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Kyle Edmund (V. Brit.) 6:2, 6:1, 6:4