Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Otca Marka Philippoussisa zatkli, čelí podozreniu zo zneužívania detí

Mark Philippoussis. Foto: TASR/AP

Philippoussisa staršieho uväznili aj pre podozrenie z obscénneho správania sa smerom k dieťaťu mladšiemu ako 14 rokov a pohlavného styku s desaťročným dieťaťom.

San Diego 27. júla (TASR) - Otca bývalého austrálskeho tenistu Marka Philippoussisa zatkli v Kalifornii pre podozrenie zo zneužívania detí. Šesťdesiatosemročný Nikolaos Philippoussis, ktorý pôsobí v San Diegu ako osobný tréner, čelí obvineniu z obťažovania dvoch svojich zverencov. Ich vek ani pohlavie miestne policajné oddelenie neuviedlo.

Philippoussisa staršieho, ktorý v minulosti trénoval aj svojho syna, uväznili aj pre podozrenie z obscénneho správania sa smerom k dieťaťu mladšiemu ako 14 rokov a pohlavného styku s desaťročným dieťaťom. Informoval o tom portál news.com.au.

Dvojnásobný grandslamový finalista Mark Philippoussis bol počas svojej kariéry vo svetovom rebríčku najvyššie na ôsmom mieste. Austrálii pomohol k dvom triumfom v Davisovom pohári. Spoluprácu s otcom ukončil v roku 2006, o deväť rokov neskôr zavŕšil svoju hráčsku kariéru.