Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

FOTO: Cibulková na Roland Garros končí, vyradila ju Suarezová Navarro

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia úder Španielky Carly Suárezovej Navarrovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 28. mája 2016. Foto: TASR/AP

Úvod súboja typologicky podobných hráčok bol veľmi vyrovnaný, prvé štyri hry sa hrali 32 minút.


Paríž 28. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepostúpila do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V sobotňajšom dueli 3. kola nestačila na nasadenú dvanástku Španielku Carlu Suarezovú Navarrovú a za 161 minút prehrala 4:6, 6:3, 6:1.
Španielska tenistka Carla Suárezová Navarrová odvracia úder Slovenky Dominiky Cibulkovej v zápase 3.kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 28. mája 2016.
Foto: TASR/AP

Úvod súboja typologicky podobných hráčok bol veľmi vyrovnaný, prvé štyri hry sa hrali 32 minút. Španielka trikrát brejkla Cibulkovú a viedla 4:1, potom však Slovenka zabojovala a znížila na 4:5. V desiatej hre pri podaní súperky odvrátila tri setbaly, ale ten nasledujúci už nie a po 70 minutách prehrala prvý set 4:6.
Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia úder Španielky Carly Suárezovej Navarrovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 28. mája 2016.
Foto: TASR/AP

Druhé dejstvo patrilo Slovenke, začala ho troma čistými hrami za sebou. Súperka sa potom nechala ošetrovať, pre jej problémy s pravým stehenným svalom sa nehralo desať minút. Španielke krátka pauza pomohla, dvoma hrami za sebou sa vrátila do zápasu, ale Cibulková si druhý set nenechala vziať a vyhrala ho za 50 minút 6:3.

Výhodu Cibulková nevyužila

Psychickú výhodu a športové momentum však slovenská jednotka nevyužila. Suarezová Navarrová ju dvakrát brejkla a vytvorila si rozhodujúci náskok štyroch hier. Cibulková kontrovala na 1:4, ale v ďalších gemoch už dominovala Španielka a napokon za 161 minút vyhrala 6:4, 3:6, 6:1. V osemfinále sa stretne s Kazaškou Juliou Putincevovou.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si utiera pot z tváre v zápase 3. kola ženskej dvojhry proti Španielke Carle Suárezovej Navarrovej na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 28. mája 2016.
Foto: TASR/AP
Cibulková bola po stretnutí so svojím výkonom vcelku spokojná, mrzeli ju len drobné chyby, ktoré ju stáli postup do osemfinále. "Bol to kvalitný zápas. Mala som veľa šancí, no žiadnu loptičku mi nedala zadarmo. Bojovala som, nehovorím že to bol úžasný výkon, ale bol to okej tenis. Robila som všetko, čo som mohla. Žiaľ, je to šport, niekedy to na kurte nevyjde podľa predstáv. Myslíte si, že už to pôjde, no príde nejaká chyba a nie a nie sa naštartovať. Bolo to o nevyužitých šanciach. Som smutná, sklamaná, ale musím ísť ďalej. Tretie kolo na grandslame nie je niečo, čo by ma uspokojilo. Potrebujem to stráviť, pretože mi je to ľúto. Bol to dobrý tenis, len so zlým koncom," zhodnotila v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Cibulková.

Zverenka trénera Mateja Liptáka mala v zápase viacero dobre rozohraných gemov, no ani s výhodou na svojej strane ich nedotiahla do víťazného konca. "Hrala som s ňou veľakrát, ale prvý raz na antuke. Veľakrát som sa nechala odtlačiť, no snažila som sa to ustáť do bekhendu. Bolo to naozaj ťažké. Snažila som sa hrať svoju hru, no veľa gemov mi nevyšlo vo finálnej fáze a mala som ich vyhrať. Vedela som, že musím niečo pridať, ale asi som moc chcela alebo sa uponáhľala," dodala Cibulková. Za parížske účinkovanie si vyslúžila hrubú prémiu 102.000 eur a 130 bodov do svetového rebríčka WTA, v ktorého online vydaní sa posunula na 21. miesto.


dvojhra - 3. kolo:
Carla Suarezová Navarrová (12-Šp.) - Dominika CIBULKOVÁ (22-SR) 6:4, 3:6, 6:1 za 161 min