Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Cibulková ide na Roland Garros do tretieho kola, zabojuje o osemfinále

Slovenská tenistka Dominika Cibulková na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži Foto: TASR/AP

Druhé kolo grandslamového turnaja v Paríži úspešne zvládli aj Kazaška Julia Putincevová, Španielka Carla Suarezová Navarrová a bývalá svetová jednotka Srbka Ana Ivanovičová.

Paríž 26. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V druhom kole si ako nasadená dvadsaťdvojka poradila s mladou Chorvátkou Anou Konjuhovou 6:4, 3:6, 6:0. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti dvanástej nasadenej Španielke Carle Suarezovej Navarrovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 3:1, na antuke sa ešte nestretli. Vlani slovenská jednotka vo francúzskej metropole neštartovala pre zranenie achilovky, jej maximom je semifinále z roku 2009.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Konjuhovou, keď trikrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:1. Chorvátka v ďalších minútach striasla zo seba nervozitu, znížila na 4:5, no koncovka patrila Cibulkovej, ktorá pri servise Konjuhovej premenila v poradí deviaty setbal. Na začiatku druhého dejstva sa Konjuhová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Cibulková síce vyrovnala na 2:2, no potom dvakrát stratila podania a Konjuhová si vynútila tretí set. Pred jeho začiatkom sa Cibulková dokázala dobre skoncentrovať, našla správny herný rytmus a súperke uštedrila "kanára". Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Paríži už istú prémiu 102.000 eur pred zdanením a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

Bacsinszká vyradila Bouchardovú


Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V 2. kole si ako nasadená osmička poradila s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou 6:4, 6:4.

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová sa pošmykla a spadla na antuke v zápase 2. kola ženskej dvojhry proti Švajčiarke Timee Bacsinszkej na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 26. mája 2016.
Foto: TASR/AP


Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová odvracia úder Švajčiarky Timey Bacsinszkej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 26. mája 2016
Foto: TASR/AP


Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká odvracia úder Kanaďanky Eugenie Bouchardovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 26. mája 2016.
Foto: TASR/AP


Ďalej idú aj Kazaška Julia Putincevová, Španielka Carla Suarezová Navarrová a bývalá svetová jednotka Srbka Ana Ivanovičová.

Srbská tenistka Ana Ivanovičová odvracia úder Japonky Kurumi Narovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 26. mája 2016.
Foto: TASR/AP


Španielska tenistka Carla Suarezová Navarrová odvracia úder Číňanky Čchiang Wang v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 26. mája 2016.
Foto: TASR/AP


Číňanka Čchiang Wang odvracia úder Španielky Carly Suarezovej Navarrovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 26. mája 2016.
Foto: TASR/AP


Japonská tenistka Kurumi Narová odvracia úder Srbky Any Ivanovičovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 26. mája 2016.
Foto: TASR/AP


Hladko do tretieho kola postúpila aj nasadená jednotka Američanka Serena Williamsová, za 68 minút "zmietla" z kurtu Brazílčanku Teleinu Pereiraovú 6:2, 6:1. Po rovnakom výsledku ide ďalej aj jej sestra Venus, ktorá vyhrala nad krajankou Louisou Chiricoovou.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (22-SR) - Ana Konjuhová (Chor.) 6:4, 3:6, 6:0
Kiki Bertensová (Hol.) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:4, 6:1
Pauline Permentierová (Fr.) - Irina Falcioniová (USA) 6:3, 6:1
Julia Putincevová (Kaz.) - Andrea Petkovičová (28-Nem.) 6:2, 6:2
Timea Bacsinszká (8-Švajč.) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:4
Carla Suarezová Navarrová (12-Šp.) - Wang Čchiang (Čína) 6:1, 6:3
Ana Ivanovičová (14-Srb.) - Kurumi Narová (Jap.) 7:5, 6:1
Karin Knappová (Tal.) - Anastasija Sevastovová (Lot.) 6:3, 6:4
Serena Williamsová (1-USA) - Teleina Pereiraová (Bra.) 6:2, 6:1
Venus Williamsová (9-USA) - Louisa Chiricoová (USA) 6:2, 6:1
Alize Cornetová (Fr.) - Tatjana Mariaová (Nem.) 6:3, 6:7 (5), 6:4
Monica Puigová (Portoriko) - Julia Görgesová (Nem.) 7:5, 6:7 (4:7), 7:5,
Kristina Mladenovicová (26-Fr.) - Timea Babosová (Maď.) 6:4, 6:3,