Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

V Paríži sa zrodí nová grandslamová šampiónka

Na snímke dánska tenistka Caroline Wozniacka sa stala prvou štvrťfinalistkou dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži, keď v osemfinále si poradila s Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 6:1, 4:6, 6:2 v nedeľu 4. júna 2017. Foto: TASR/AP

Pozrite si výsledky nedeľňajších dvojhier žien.

Paríž 4. júna (TASR) - Dánska tenistka Caroline Wozniacka sa stala prvou štvrťfinalistkou dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V osemfinále si ako nasadená jedenástka poradila s osmičkou "pavúka" a šampiónkou z roku 2009 Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 6:1, 4:6, 6:2.

"Bola to veľká bitka. Proti Svete je to vždy veľmi náročné, najmä na antuke. Dôležité bolo, že počas celého zápasu som sa dobre pohybovala. Súperku som viackrát prekvapila bekhendovými winnermi. Cítim sa v dobrej forme a dúfam, že štvrťfinále nebude mojou konečnou stanicou," povedala Wozniacka v interview s bývalou rakúskou tenistkou Barbarou Schettovou. Dánka nastúpi v utorok proti Lotyške Jelene Ostapenkovej. Devätnásťročná rodáčka z Rigy vyradila nasadenú dvadsaťtrojku Austrálčanku Samanthu Stosurovú 3:6, 6:2, 6:4 a prvýkrát v kariére si zahrá grandslamové štvrťfinále.

Mladenovicová po vyradení Muguruzovej velebila fanúšikov

Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová neobháji vlaňajší titul na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V osemfinále prehrala ako nasadená štvorka domácej Francúzke Kristine Mladenovicovej za 1:59 h 1:6, 6:3, 3:6. Rodáčka z Venezuely doplatila na veľké výkyvy v hre. Mladenovicová triumfovala napriek 16 dvojchybám, v rozhodujúcich momentoch bola agresívnejšia a trpezlivejšia.

Na snímke francúzska tenistka Kristina Mladenovicová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži, keď v osemfinále zdolala Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú 6:1, 3:6, 6:3 v nedeľu 4. júna 2017.
Foto: TASR/AP


Bývalá juniorská svetová jednotka sa druhýkrát v kariére prebojovala medzi elitnú grandslamovú osmičku, v roku 2015 sa jej to podarilo na US Open. "Ešte stále nemôžem uveriť tomu, že som vyradila obhajkyňu titulu. Hrať proti Garbine bola pre mňa veľká výzva. Bolo to ako na hojdačke, raz som bola hore, potom zasa dole. Veľká vďaka patrí fanúšikom, ktorí boli fantastickí a neustále ma povzbudzovali. Milujem hrať na dvorci Susanne Lenglenovej. Po každej dvojchybe som prežívala krušné chvíle, no snažila som sa stále myslieť pozitívne. V závere som mala pevné nervy," povedala Mladenovicová v pozápasovom interview, ktorej ďalšou súperkou bude Švajčiarka Timea Bacsinszká. Turnajová tridsiatka proti desiatej nasadenej Američanke Venus Williamsovej v prvom sete prehajdákala náskok 5:1, napokon však triumfovala 5:7, 6:2, 6:1. Po vypadnutí staršej zo sestier Williamsových je jasné, že v Paríži sa zrodí nová grandslamové šampiónka.

Češka Karolína Plíšková sa prebojovala do osemfinále. V 3. kole ako nasadená dvojka zdolala Nemku Carinu Witthöftovú 7:5, 6:1. Jej ďalšou súperkou bude Paraguajčanka Veronica Cepedeová Roygová. Finalistka turnaja ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave zvíťazila nad Kolumbijčankou Marianou Duqueovou-Marinovou 3:6, 7:6 (2), 6:3 a vyrovnala historické paraguajské ženské grandslamové maximum Rossany de los Riosovej z Roland Garros 2000. Medzi elitnú šestnástku postúpila aj piata nasadená Ukrajinka Jelina Svitolinová po triumfe 6:4, 7:5 nad Poľkou Magdou Linetteovou.

Paríž Česká tenistka Karolína Plíšková (na snímke) sa prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros, keď v 3. kole zdolala Nemku Carinu Witthöftovú 7:5, 6:1 v nedeľu 4. júna 2017.
Foto: TASR/AP



ženy - dvojhra - osemfinále:

Timea Bacsinszká (30-Švajč.) - Venus Williamsová (10-USA) 5:7, 6:2, 6:1, Kristina Mladenovicová (13-Fr.) - Garbine Muguruzová Blancová (4-Šp.) 6:1, 3:6, 6:3, Jelena Ostapenková (Lot.) - Samantha Stosurová (23-Austr.) 2:6, 6:2, 6:4, Caroline Wozniacka (11-Dán.) - Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) 6:1, 4:6, 6:2

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Veronica Cepedeová Roygová (Par.) - Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 3:6, 7:6 (2), 6:3, Jelina Svitolinová (5-Ukr.) - Magda Linetteová (Poľ.) 6:4, 7:5, Karolína Plíšková (2-ČR) - Carina Witthöftová (Nem.) 7:5, 6:1, Petra Martičová (Chor.) - Anastasia Sevastovová (17-Lot.) 6:1, 6:1