Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Ohlasy na triumf Djokoviča nad Nadalom: Antukový kráľ sa stal obeťou

Srbský tenista Novak Djokovič (vpravo) objíma Španiela Rafaela Nadala po jeho víťazstve vo štvrťfinále grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži 3. júna 2015. Foto: TASR/AP

Najlepší hráč histórie French Open svoj 10. titul v Paríži nezíska.

Bratislava 4. júna (TASR) - Ohlasy svetových médií na víťazstvo srbského tenistu Novaka Djokoviča nad Španielom Rafaelom Nadalom vo štvrťfinále grandslamového Roland Garros v Paríži:

Blic (Srb.): "Novak je novým antukovým kráľom. Najlepší tenista sveta je v semifinále Roland Garros. Nadal prišiel o korunu pre parížskeho vládcu."
Kurir (Srb.): "Djokovič po šiestich prehrách zobral Nadalovi korunu kráľa Roland Garros. Rafa v deň štvrťfinále oslavoval 29. narodeniny, po zápase mu však určite nebolo do spevu."
Marca (Šp.): "Rodák z Baleárskych ostrovov utrpel druhú prehru na Roland Garros. Djokovič zničil Nadalovu parížsku idylu."
Mundo Deportivo (Šp.): "Rafa Nadal, druhá parížska prehra. Antukový kráľ sa stal obeťou pustošiaceho Djokoviča. Nole natiahol víťaznú sériu na 27 zápasov."
Gazzetta dello Sport (Tal.): "Djokovič v Paríži prvýkrát pokoril Nadala. Nadalov sen o zisku desiateho titulu na Roland Garros sa rozplynul."
Bild (Nem.): "Djokovič pokazil Nadalovi narodeniny. Tak brutálne ešte antukového giganta nikto neodstrelil."
USA Today: "Djokovič zdolal Nadala hladko v troch setoch. Už iba dva zápasy ho delia od toho, aby skompletizoval grandslamovú zbierku."
bbc.com (Angl.): "Djokovič ukončil Nadalovo kraľovanie v Paríži. Stal sa iba druhým mužom v hsitórii, ktorý zdolal Rafu na Roland Garros."
L'Equipe (Fr.): "Djokovič dal Kráľovi Nadalovi mat. Dlhoočakávaný divácky ťahák sa stal korisťou svetovej jednotky, ktorého v piatkovom semifinále čaká Murray."
idnes.cz: "Djokovič jasne prevýšil Nadala, v semifinále ho vyzve Murray. Kto čakal vyrovnanú bitku, musel byť sklamaný. Očakávaný súboj sa skončil jasnou výhrou srbského tenistu."