Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Rybáriková si chce doliečiť boľavú nohu a udržať sa v elitnej skupine

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková odvracia úder Španielky Garbine Muguruzovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na US Open v New Yorku 1. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Rok 2017 napokon zakončila Magdaléna Rybáriková vo svetovej dvadsiatke a vďaka účasti v semifinále prestížneho Wimbledonu získala prvýkrát ocenenie slovenská Tenistka roka.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Po dvoch operáciách klesla vo svetovom rebričku až na 453. miesto a v hlave mala negatívne myšlienky. Uvažovala aj o konci kariéry v prípade, ak jej návrat nevyjde podľa predstáv. Rok 2017 napokon zakončila Magdaléna Rybáriková v elitnej svetovej dvadsiatke a vďaka účasti v semifinále prestížneho Wimbledonu získala prvýkrát ocenenie slovenská Tenistka roka.

Rybárikovej v ťažkých chvíľach pomohli členovia jej tímu, ktorí jej verili a nabíjali ju pozitívnou energiou. "Veľmi ma nakopol úspešný začiatok trávnatej sezóny a zisk dvoch titulov na turnajoch ITF v Surbitone a Ilkley. Nehrala som tam však s top hráčkami a tak pred Wimbledonom som nevedela, čo mám od seba čakať. Keď som v prvom kole zdolala nepríjemnú Monicu Niculescuovú, hovorila som si, že mám celkom dobrú formu. Potom som získala skalp Karolíny Plíškovej a získala som sebavedomie do celého zvyšku sezóny. Semifinále Wimbledonu je krásny úspech, ktorý mi už nikto nikdy nezoberie."

V novej sezóne čaká zverenku trénera Petra Hubera náročná obhajoba bodov. "Nerada si dávam renkingové ambície. Chcem hlavne, aby som bola zdravá. Tento rok sa mi podarilo odohrať bez nejakého vážnejšieho zranenia. Starala som sa o svoje telo a stále som mohla trénovať i napredovať. Nie vždy sa to takto odzrkadlí, človek potrebuje k tomu aj trochu šťastia. Nebude ľahké udržať sa v najlepšej svetovej dvadsiatke, ale budem sa o to snažiť."

Rybáriková už začala s prípravou na novú sezónu, raketu do rúk však ešte nechytila. "Začala som s fitkom, ale zatiaľ iba tak jemne. Stále mám problémy s nohou, ktorá ma pobolieva už od skončenia trávnatej časti sezóny. Moja priorita je úplne si to dať do poriadku. Nechcem ísť do novej sezóny s nejakým nedoliečeným zranením. Zatiaľ budem robiť iba cviky. Potom príde na rad beh a naberanie kondície. S tenisom začnem, až keď budem úplne fit."