Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šarapovová potvrdila, že nepožiada o voľnú kartu na Wimbledon

Ruská tenistka Maria Šarapovová . Foto: TASR/AP

Šampiónka Wimbledonu z roku 2004 sa na okruh WTA vrátila koncom apríla po 15-mesačnom dištanci za užitie meldónia.


Londýn 19. mája (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová získala istotu miestenky v kvalifikácii na tretí grandslamový turnaj roka Wimbledon. Nebude tak žiadať o voľnú kartu do hlavného turnaja, potvrdila v piatok sama tenistka.

Šampiónka Wimbledonu z roku 2004 sa na okruh WTA vrátila koncom apríla po 15-mesačnom dištanci za užitie meldónia. V Ríme štartovala na svojom treťom podujatí po návrate, skrečovala tam v 2. kole. V Stuttgarte sa prebojovala do semifinále, minulý týždeň v Madride vypadla v 2. kole.

"Pretože som si vylepšila ranking po prvých troch turnajoch, budem hrať v kvalifikácii Wimbledonu. Preto nebudem žiadať o voľnú kartu do hlavnej súťaže," citovala ju v piatok agentúra AP.

Tridsaťročná Ruska po výhre nad Američankou Christinou McHaleovou 6:4, 6:2 v 1. kole turnaja v Ríme sa v onlajn vydaní rebríčka WTA dostala do druhej stovky.

Šarapovová nedostala voľnú kartu od organizátorov druhého grandslamu sezóny Roland Garros, na ktorom vyhrala v rokoch 2012 a 2014. Vo štvrtok jej ale potvrdili voľnú kartu organizátori turnaja WTA v Birminghame.