Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Šarapovová je po dištanci späť: V Stuttgarte zdolala Vinciovú

Ruská tenistka Maria Šarapovová. Foto: TASR/AP

V 2. kole turnaja v Stuttgarte, ktorý Ruska vyhrala v rokoch 2012-2014 trikrát za sebou, ju čaká jej krajanka Jekaterina Makarovová.

Stuttgart 26. apríla (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová má za sebou víťazný návrat na kurty po 15-mesačnom dištanci za dopingovú kauzu. V stredajšom súboji 1. kola na turnaji WTA Porsche Grand Prix v Stuttgarte ako držiteľka voľnej karty zdolala Talianku Robertu Vinciovú za 105 minút 7:5, 6:3.

Šarapovovej na vlaňajšom Australian Open zistili v krvi zakázané meldónium. Tenistka tvrdila, že látku užívala ako medicínu proti zdravotným ťažkostiam. Kompetentných však nepresvedčila a dostala stop na dva roky. Športový arbitrážny súd (CAS) jej znížil trest na 15 mesiacov. Dištanc vypršal v utorok o polnoci.

"Je to najlepší pocit na svete. Najviac som sa tešila na tie sekundy predtým, ako konečne vstúpim na kurt. Je to môje pôsobisko od čias, ako som bola malé dievča. Už som sa nevedela dočkať," uviedla v interview rovno na kurte. V 2. kole turnaja v Stuttgarte, ktorý Ruska vyhrala v rokoch 2012-2014 trikrát za sebou, ju čaká jej krajanka Jekaterina Makarovová. "Ona je laváčka. Myslím, že je jedno, proti komu nastúpim, každý ďalší zápas je dôležitý. Pre mňa je dôležité hrať body, gemy, sety a zápasy," dodala Šarapovová.

Dvojhra - 1. kolo:

Maria Šarapovová (Rus.) - Roberta Vinciová (Tal.) 7:5, 6:3
Carla Suarezová-Navarrová (Šp.) - Tamara Korpatschová (Nem.) 6:2, 6:4
Johanna Kontaová (6-V.Brit.) - Naomi Osakaová (Jap.) 7:6 (5), 3:6, 6:1
Elena Vesninová (Rus.) - Darja Kasatkinová (Rus.) 7:6 (2), 6:2
Kristina Mladenovicová (Fr.) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:4, 6:2
Coco Vandewegheová (USA) - Jelena Ostapenková (Lotyš.) 7:6 (3), 7:6 (3),