Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rodionov a Gračevová zvíťazili na turnaji Slovak Junior Indoor

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Rodionov nestratil na turnaji, organizovanom TJ Slávia Právnik, ani set.

Senec 10. januára (TASR) - Jurij Rodionov sa postaral o prvý rakúsky titul v 23-ročnej histórii tenisového turnaja Slovak Junior Indoor v Senci. Šestnásťročný norimberský rodák bieloruského pôvodu zdolal vo finále dvojhry druhého nasadeného Poliaka Kacpera Žuka 7:6 (7), 6:3. Rodionov nestratil na turnaji, organizovanom TJ Slávia Právnik, ani set.



"Najťažšie bolo semifinále s domácim Lukášom Kleinom," uviedol 190 cm vysoký zverenec Martina Spättla pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu. Rakúšanom sa stal pred pol rokom, v krajine žije s rodičmi a bratom už trinásť rokov. "Otec je zástupcom Kapschu pre Bielorusko a Kirgizstan, preto s rodinou žijeme v Rakúsku, kde som začal s tenisom," dodal pre stz.sk aktuálne najlepší rakúsky hráč, ktorý by sa v rebríčku ITF mal po seneckom víťazstve posunúť na 32. miesto, najlepšie v kariére.

V ruskom finále dievčat zvíťazila Varvara Gračevová nad Valerijou Zelevovou 6:4, 6:0. Aj Gračevová sa pripravuje mimo domáceho Ruska. Od leta je v nemeckom Münsteri, kde ju trénuje bývalá ruská profesionálka Nina Bratčiková, ktorá na SJI štartovala pred 16 rokmi. "Pamätám sa, že som vtedy v Bratislave pohorela. Moja zverenka ma teda poriadne tromfla," poznamenala niekdajšia 78. hráčka rebríčka WTA.


chlapci - finále:
Jurij Rodionov (6-Rak.) - Kacper Žuk (2-Pol.) 7:6 (7), 6:3

dievčatá - finále:
Varvara Gračevová (Rus.) - Valentina Zelevová (Rus.) 6:4, 6:0