Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Štartuje turnaj Slovak Junior Indoor, nasadenou jednotkou Klein

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Vlani vyhrali turnaj Slovák Alex Molčan a Češka Markéta Vondroušová vo dvojhre, štvorhra chlapcov sa stala korisťou domáceho páru Klen – Néma.

Senec 4. januára (TASR) - Člen Národného tenisového centra Lukáš Klein figuruje ako najvyššie nasadený hráč na najvýznamnejšom halovom juniorskom turnaji na Slovensku – Slovak Junior Indoor. Jeho 23. ročník odštartuje v pondelok 4. januára 2016 v TP Hotel Družba v Senci pri Slnečných jazerách.

Pôvodne v zozname ako jednotka dievčat figurovala aj Viktória Kužmová, deblová šampiónka juniorského US Open 2015. Napokon sa škrtla a jej tréner v NTC Ján Sabovčík potvrdil, že senecký štart zredukovala na štvorhru po boku sestry Kataríny. "V ďalšom týždni Viki čaká ženská desiatka v Stuttgarte,“ poznamenal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu Sabovčík. Jeho zverenka sa už bude orientovať na turnaje žien. Jednotkou v Senci by mala byť Češka Lucie Kaňková (36. ITF). Prvých 20 ročníkov turnaja kategórie Grade 2 sa hralo v krytej hale Právnika pri Draždiaku v Petržalke. TJ Slávia Právnik je naďalej organizátorom podujatia, po tretí raz s dočasným domovom v Senci.

Vlani vyhrali turnaj Slovák Alex Molčan a Češka Markéta Vondroušová vo dvojhre, štvorhra chlapcov sa stala korisťou domáceho páru Klen – Néma. Takže pred rokom z pohľadu slovenského juniorského tenisu bol v Senci úspešný ročník. Nad čiarou singlovej súťaže chlapcov sú zo Slovákov okrem Kleina ešte Tomáš Líška (239.), nováčik NTC a David Juras. Voľné karty dostali Martin Fekiač, Dominik Hrunčák, Viktor Báncsi, Davod Čierny, Kevin Kurtin, Allen Hlavenka. Z domácich dievčat je v hlavnej súťaži Dominika Sujová (208.), karty dostanú Lenka Stará, Adriana Šenkárová, Barbora Matúšová. Anastasia Golubevová.

"Turnaj pre lepších hráčov je dobrou príležitosťou rozohrať sa na začiatku sezóny a pre druhú vlnu šancou zbierať v medzinárodnej konkurencii cenné skúsenosti,“ povedal pre stz.sk Vladimír Habas, športový riaditeľ Slovenského tenisového zväzu. V Senci sa turnaj začína nedeľňajšou kvalifikáciou, hlavná súťaž štartuje v pondelok.