Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tenis: Slováci v baráži proti Austrálii na tráve v Sydney

Miloslav Mečíř Foto: TASR/Jakub Kotian

Sydney naposledy hostilo zápas Davisovho pohára v septembri 2011 v tamojšom Royal Sydney Golf Clube, domáca Austrália vtedy prehrala so Švajčiarskom 2:3.

Sydney 10. augusta (TASR) - Dejiskom barážového zápasu o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára (16.-18. septembra) medzi tenistami Austrálie a Slovenska bude Ken Rosewall Arena v Olympijskom parku v Sydney. Austrálska tenisová federácia oznámila, že duel sa odohrá na trávnatom povrchu. Ten dočasne prekryje pôvodný tvrdý povrch v aréne, informovala agentúra AP.

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa zvíťazili v dueli 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny v Budapešti nad domácim Maďarskom 3:0. Po tretí raz za sebou tak budú bojovať o návrat medzi elitnú šestnástku. Vlani prehrali v Gdyni s Poľskom, predvlani nestačili v Chicagu na tím USA. Slovensko naposledy účinkovalo vo svetovej skupine v roku 2006.

Austrália je 28-násobným držiteľom "šalátovej misy". Viac daviscupových triumfov majú na konte iba Američania. Poslednýkrát sa "protinožci" tešili zo zisku trofeje v roku 2003. V marci v 1. kole svetovej skupiny prehrali na tráve v Melbourne s USA 1:3. O jediný bod za zaslúžil Bernard Tomic, ktorý zdolal Johna Isnera.

Sydney naposledy hostilo zápas Davisovho pohára v septembri 2011 v tamojšom Royal Sydney Golf Clube, domáca Austrália vtedy prehrala so Švajčiarskom 2:3.