Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

TENIS: Sock po triumfe nad Čiličom: Bol to veľmi náročný zápas

Americký tenista Jack Sock (vpravo) si podáva ruku s Chorvátom Marinom Čiličom. 14. november 2017, Londýn. Foto: TASR/AP

V prvom sete zápasu medzi Sockom a Čiličom sa obaja hráči ťahali o každý gem a rozhodla až koncovka, v ktorej mal navrch šampión US Open z roku 2014.

Londýn 14. novembra (TASR) - Americký tenista Jack Sock zvíťazil na koncoročnom turnaji majstrov v Londýne ako nasadená osmička nad päťkou "pavúka" Chorvátom Marinom Čiličom 5:7, 6:2, 7:6 (4). Debutant na Masters si tak udržal šance na postup do semifinále. Vo večernom dueli skupiny Borisa Beckera nastúpili proti sebe Švajčiar Roger Federer a Nemec Alexander Zverev.

V prvom sete zápasu medzi Sockom a Čiličom sa obaja hráči ťahali o každý gem a rozhodla až koncovka, v ktorej mal navrch šampión US Open z roku 2014. Druhé dejstvo bolo jasnou záležitosťou Američana. V treťom sete si Sock i Čilič držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk. V skrátenej hre viedol Chorvát 4:2, víťaz turnaja Masters 1000 v Paríži však potom získal päť bodov v rade a slávil prvý triumf v 02 aréne.

"Bol to veľmi náročný zápas, o to viac si cením, že som ho dokázal vyhrať. Teší ma, že som zvládol tajbrejkovú koncovku a stále mám šancu postúpiť do semifinále. V Londýne hrám veľmi rad, v hale je fantastická atmosféra. Cítim sa tu ako doma," citoval slová Socka portál bbc.com.

Skupina Borisa Beckera
Jack Sock (8-USA) - Marin Čilič (5-Čhor.) 5:7, 6:2, 7:6 (4)