Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Kližan otočil duel s Rosolom a v Sofii si zahrá vo štvrťfinále

Na archívnej snímke Martin Kližan Foto: TASR/Martin Baumann

Vo štvrťfinále sa siedmy nasadený Slovák stretne s lepším z dvojice medzi Holanďanom Thiemom de Bakkerom a Talianom Andreasom Seppim.

Sofia 3. februára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan postúpil do štvrťfinále turnaja ATP v Sofii. V stredajšom dueli 2. kola s Čechom Lukášom Rosolom síce takmer vypadol, no v rozhodujúcom treťom sete zvrátil nepriaznivý stav z 2:5 a v tajbrejku ho napokon získal. Za 2:06 h triumfoval 6:3, 2:6, 7:6 (4).

Vo štvrťfinále sa siedmy nasadený Slovák stretne s lepším z dvojice medzi Holanďanom Thiemom de Bakkerom a Talianom Andreasom Seppim. "Myslím, že tenis sa divákom musel páčiť. Hral som dobre a hoci druhý set bol trošku nervóznejší, napokon sa to skončilo pre mňa šťastne. Chcel by som sa poďakovať divákom za podporu, veľmi mi to pomohlo. Som rád, že som tu opäť postúpil do štvrťfinále," povedal v prvom rozhovore priamo na kurte Kližan.

Neskôr mediálny manažér Jozef Korbel poslal TASR Kližanovu postupovú reakciu: "Bol to náročný zápas od začiatku do konca. Prvý set som dominoval, či už to bol servis alebo údery zozadu, takže to bolo fajn. Druhý set bol z mojej strany trochu horší, bol som slabší na nohách, čo využil Rosol na vyrovnanie. V treťom sete som už prehrával 2:5, potom 3:5, súper mal servis, potom mečbal, dokonca jednu loptičku od konca zápasu. Vtedy som veľmi zabojoval, šťastena bola pri mne a nakoniec som to v tajbrejku super zvládol. Vybojované víťazstvo, mám veľkú radosť, ideme ďalej a štvrťfinále v piatok predo mnou. Začínajú sa rozdeľovať väčšie body a teraz to bude dôležité. Ďakujem fanúšikom za podporu."

dvojhra - 2. kolo:
Martin KLIŽAN (7-SR) - Lukáš Rosol (ČR) 6:3, 2:6, 7:6 (4)
Guillermo Garcia-Lopez (3-Šp.) - Mirza Bašič (BaH) 6:3, 6:4

1. kolo:
Adrian Mannarino (8-Fr.) - Jevgenij Donskoj (Rus.) 6:2, 7:5
Daniel Brands (Nem.) - Thomas Fabbiano (Tal.) 7:6 (5), 6:3
Ričardas Berankis (Lit.) - Dimitar Kuzmanov (Bul.) 6:3, 2:6, 6:3