Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Schmiedlová s Hantuchovou postúpili v Sydney do druhého kola

Slovenská tenistka Anna Schmiedlová Foto: TASR/AP

Magdaléna Rybáriková prehrala vo finále kvalifikácie so Španielkou Laurou Arruabarrenovou.

Sydney 10. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney. V úvodnom kole vyradila šiestu nasadenú Švajčiarku Timeu Bacsinszkú 1:6, 6:1, 6:3. Daniela Hantuchová najskôr postúpila do hlavnej súťaže po hladkom triumfe 6:2, 6:3 nad Američankou Lauren Davisovou vo finále kvalifikácie.

V hlavnom pavúku potom zaujala miesto tretej nasadenej Poľky Agnieszky Radwaňskej, ktorá odstúpila z turnaja pre zranenie nohy a vďaka voľnému žrebu je rovnako ako Schmiedlová už v 2. kole. Jej súperkou bude víťazka duelu medzi domácou Austrálčankou Samanthou Stosurovou a Taliankou Robertou Vinciovou. Schmiedlovú čaká víťazka súboja medzi čerstvou šampiónkou z Hopmanovho pohára miešaných družstiev v austrálskom Perthe domácou Dariou Gavrilovovou a portorickou kvalifikantkou Monicou Puigovou.

Pred týždňom vstúpila slovenská jednotka do sezóny v Brisbane jasnou prehrou s Američankou Varvarou Lepčenkovou, s Bacsinszkou vedie na zápasy už 3:0. "V stretnutí s Lepčenkovou sa Kaja necítila dobre, akoby ju čosi obchádzalo, bola unavená, málo výbušná. Cestovali sme potom do Sydney, kde sa pripravovala. V sobotu hrala v tréningu už veľmi dobre, ale v zápase s Bacsinszkou jej prvý set nevyšiel. V druhom sete som šiel na lavičku a upokojoval ju, lebo hrala nervózne. Radil som jej, aby hrala svoje tempo, viac cez forhend, súperku naháňala po kurte a každým gemom sa zlepšovala. Ešte mala v treťom sete pár zaváhaní, mohla si set uľahčiť, ale som veľmi rád, že to zvládla," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu Schmiedlovej tréner Milan Martinec.

Obaja spolupracujú už šesť rokov, vlaňajšok s dvoma titulmi bol najvydarenejší. "Skalp dvanástej hráčky sveta týždeň pred Australian Open je super výsledok. V pondelok má Kaja voľno, čaká na súperku. Gavrilovová prichádza do Sydney ako víťazka Hopman Cupu, Kaja sa s ňou stretla ešte ako juniorka, na parížskej antuke ju zdolala," dodal pre stz.sk Martinec. S Puigovou sa stretla jeho zverenka tiež ako juniorka pred šiestimi rokmi a lepšia bola Portoričanka.

Magdaléna Rybáriková prehrala vo finále kvalifikácie so Španielkou Laurou Arruabarrenovou 1:6, 6:7 (2). V Sydney sa okrem Radwaňskej nepredstaví ani tretia nasadená obhajkyňa titulu Češka Petra Kvitová, ktorá sa odhlásila z generálky na grandslamový Australian Open pre zažívacie ťažkosti. "Som veľmi sklamaná, že nemôžem štartovať na tomto turnaji, stále sa však necítim dobre. Dúfam, že v ďalších sezónach buem mať možnosť opäť hrať pred fantastickými fanúšikmi v Sydney," povedala Kvitová pre oficiálnu stránku turnaja.

dvojhra - 1. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Timea Bacsinszká (6-Švajč.) 1:6, 6:1, 6:3
Karolína Plíšková (5-ČR) - Ana Ivanovičová (Srb.) 6:4, 6:2
Caroline Garciová (Fr.) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 7:6 (4), 6:4
Jelena Jankovičová (Srb.) - CoCo Vandewegheová (USA) 6:3, 6:4
Svetlana Kuznecovová (Rus.) - Tammi Pattersonová (Aus.) 6:2, 6:0
Cvetana Pironkovová (Bulh.) - Lesia Curenková (Ukr.) 7:6 (6), 6:2


kvalifikácia - finále:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Lauren Davisová (USA) 6:3, 6:2
Laura Arruabarrenvá (Šp.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:1, 7:6 (2)