Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Cibulková končí na US Open. Po tuhom boji prehrala s Bouchardovou

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia úder Kanaďanky Eugenie Bouchardovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 4. septembra 2015. Foto: TASR/AP

Posledným slovenským želiezkom v singli zostala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá nastúpi v sobotu proti piatej nasadenej Češke Petre Kvitovej.

New York 5. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Po takmer trojhodinovej trojsetovej dráme podľahla nasadenej dvadsaťpäťke Kanaďanke Eugenie Bouchardovej 6:7 (9), 6:4, 3:6. V úvodnom dejstve nevyužila päť setbalov. Jej maximom vo Flushing Meadows zostáva štvrťfinále z roku 2010. Posledným slovenským želiezkom v singli zostala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá nastúpi v sobotu proti piatej nasadenej Češke Petre Kvitovej.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Bouchardovou a po brejku v šiestom geme sa ujala vedenia 4:2. Kanaďanka síce vyrovnala na 4:4, no za stavu 6:5 mala Slovenka pri Bouchardovej servise dva setbaly. Vlaňajšia wimbledonská finalistka ich však odvrátila, v tajbrejku ďalšie tri a úvodné dejstvo získala vo svoj prospech. Na začiatku druhého si po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:1, Cibulková však následne získala štyri gemy v rade a vynútila si tretí set. Hneď v jeho úvode súperku brejkla, Kanaďanka však potom najmä vďaka skvelému forhendu získala štyri hry v rade a prvý vzájomný zápas s Cibulkovou už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila v poradí druhý mečbal. V osemfinále sa stretne s Taliankou Robertou Vinciovou.

Kanaďanka bola vlani vo finále Wimbledonu a v semifinále Australian Open i Roland Garros, v tomto roku sa však herne i výsledkovo dlho trápila. Na ôsmich turnajoch za sebou vypadla vždy v 1. kole. Začiatkom augusta ukončila spoluprácu s trénerom Samom Sumykom - bývalým koučom Bielorusky Victorie Azarenkovej. Pred US Open jej v príprave pomáhal legendárny Američan Jimmy Connors a Bouchardová v New Yorku potvrdzuje nárast formy. "Vďaka spolupráci s Jimmym mám na mnohé veci iný pohľad. Dostala som novú inšpiráciu, cítim sa oveľa sebavedomejšia a motivovanejšia Jimmy je energický muž a pomohol mi zmobilizovať sa. Dôveruje mi, vďaka nemu som získala viac sebadôvery. Cítim, že som na dobrej ceste," povedala Bouchardová pre oficiálnu stránku turnaja.

Serena Williamsová sa vytrápila, no postúpila do osemfinále

Americká tenistka Serena Williamsová má stále šancu zavŕšiť kalendárny Grand Slam. Svetová jednotka sa v 3. kole US Open v pozícii trojnásobnej obhajkyne titulu vytrápila s krajankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou, no napokon postúpila do osemfinále po výsledku 3:6, 7:5, 6:0.

Williamsová sa hľadala na kurte až do stavu 5:5 v druhom sete. Od toho momentu však vyhrala osem gemov za sebou a zabezpečila si účasť medzi najlepšou šestnástkou turnaja. Po ôsmykrát v aktuálnej sezóne sa jej stalo, že na grandslame prehrala prvý set, ale vo všetkých prípadoch priebeh duelu otočila vo svoj prospech.

"Nie je to niečo, čo by som si plánovala. Zvládnuté závery však pomáhajú mojej psychike. Víťazstvo je víťazstvo, to v každom prípade," povedala Williamsová, ktorá si vylepšila bilanciu na tohtoročných grandslamoch na 24-0.

Svetová jednotka má šancu stať sa prvou tenistkou po 27 rokoch, ktorá vyhrá všetky štyri grandslamové turnaje v jednej sezóne. Naposledy to dokázala legendárna Nemka Steffi Grafová v roku 1988. Serenu od jej cieľu teraz delia už len štyri víťazstvá. "Viem, že som k tomu blízko, ale ešte ma čaká dlhá cesta. Urobím však pre to maximum," dodala.

Jej súperkou v nedeľňajšom osemfinále bude ďalšia krajanka Madison Keysová, na turnaji nasadená ako číslo 19.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Eugenie Bouchardová (25-Kan.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 7:6 (9), 4:6, 6:3
Serena Williamsová (1-USA) - Bethanie Matteková-Sandsová (USA) 3:6, 7:5, 6:0
Anett Kontaveitová (Est.) - Madison Brengleová (USA) 6:2, 3:6, 6:0,
Roberta Vinciová (Tal.) - Mariana Duqueová (Kol.) 6:1, 5:7, 6:2,
Madison Keysová (19-USA) - Agnieszka Radwaňská (15-Poľ.) 6:3, 6:2
.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková podáva proti Kanaďanke Eugenie Bouchardovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 4. septembra 2015.
Foto: TASR/AP


Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová sa hnevá po stratenej výmene proti Slovenke Dominike Cibulkovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 4. septembra 2015.
Foto: TASR/AP



Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová odvracia na sieti úder Slovenky Dominiky Cibulkovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 4. septembra 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia úder Kanaďanky Eugenie Bouchardovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 4. septembra 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia úder Kanaďanky Eugenie Bouchardovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 4. septembra 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia úder Kanaďanky Eugenie Bouchardovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku 4. septembra 2015.
Foto: TASR/AP