Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Šarapovová je treťou semifinalistkou ženskej dvojhry

Šarapovová Foto: TASR/AP

Zápas medzi Šarapovovou a Bartoliovou prerušili v utorok za stavu 0:4 v prvom sete pre dážď.

New York 5. septembra (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová sa stala treťou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Šampiónka Roland Garros si vo štvrťfinále ako nasadená trojka poradila s jedenástkou "pavúka" Francúzkou Marion Bartoliovou po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 3:6, 6:3 a 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi v piatok proti najvyššie nasadenej Bieloruske Victorii Azarenkovej.

Zápas medzi Šarapovovou a Bartoliovou prerušili v utorok za stavu 0:4 v prvom sete pre dážď. V stredajšej dohrávke Ruska už úvodné dejstvo nezachránila, v ďalších dvoch však mala navrch a po šesťročnej prestávke postúpila vo Flushing Meadows opäť medzi elitné kvarteto.

"Dážď mi pomohol, získala som niekoľko hodín navyše, aby som popremýšľala o mojej hre. Marion odštartovala zápas vo veľkom štýle, ja som naopak hrala mizerne. V noci som sa dobre vyspala a dnes to bol z mojej strany úplne iný výkon. V závere som mala aj potrebné šťastie. Už ani neviem, kedy som bola na US Open tak ďaleko," povedala Šarapovová v prvom interview priamo na kurte.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Maria Šarapovová (3-Rus.) - Marion Bartoliová (11-Fr.) 3:6, 6:3, 6:4