Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

US OPEN: Šarapovovej duel trval vyše dvoch hodín: Užila som si dosť

Ruská tenistka Maria Šarapovová. Foto: TASR/AP

Ruská tenistka si v 2. kole poradila s Maďarkou Timeou Babosovou 2:1 na sety.

New York 31. augusta (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V 2. kole si poradila s Maďarkou Timeou Babosovou 6:7, 6:4, 6:1. Šarapovová sa vrátila na grandslamovú scénu po 15-mesačnej pauze. Bývalej svetovej jednotke koncom apríla vypršal dištanc za užitie meldónia, neštartovala však ani na Roland Garros ani vo Wimbledone.

Šarapovovej duel trval 2 hodiny a 19 minút. "V posledných dvoch dňoch som si tenisu užila naozaj dosť. Chcela som byť v tomto zápase čo najlepšie koncentrovaná, to sa mi podarilo," povedala po zápase ruská tenistka.

Ďalej ide aj tretia nasadená Španielka Garbine Muguruzová, ktorá si v dvoch setoch poradila s Číňankou Jing Jing Duan (6:4, 6:0). V 3. kole sa stretne so Slovenkou Magdalénou Rybárikovou. "V prvom sete to bolo vyrovnané, súperka veľmi dobre podávala a potrebovala som nejaký čas, aby som sa dostala do tempa. V druhom sete som sa cítila oveľa lepšie," zhodnotila duel úradujúca wimbledonská víťazka, ktorá Rybárikovú vyradila v semifinále na tráve All England Clubu.

Tsongu vyradil takmer o 14 rokov mladší Kanaďan


Nemecký tenista Alexander Zverev nepotvrdil povesť "čierneho koňa" grandslamového turnaja US Open. V 2. kole dvojhry prehral ako nasadená štvorka s Chorvátom Bornom Čoričom 6:3, 5:7, 6:7 (1), 6:7 (4). Do 3. kola postúpili jeho starší brat Mischa Zverev, šampión z roku 2014 Chorvát Marin Čilič i Američania John Isner a Sam Querrey.

Prekvapením bolo vyradenie ôsmeho nasadeného Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu Kanaďanom Denisom Shapovalovom v 2. kole v troch setoch. "Napriek hladkému víťazstvu to nebolo jednoduché. Hral som dnes veľmi dobrý tenis na vysokej úrovni. Urobil som veľký pokrok po psychickej stránke. Toto víťazstvo mi veľmi pomôže," uviedol Shapovalov, ktorý je bez dvoch dní o 14 rokov mladší ako Francúz.