Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Títo postúpili do finále v Cincinnati

Na snímke španielska tenistka Garbine Muguruzová. Foto: TASR/AP

Všetci išli na maximum.

Cincinnati 20. augusta (TASR) - Bulharský tenista Grigor Dimitrov sa stal prvým finalistom dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Cincinnati. V úvodnom semifinále ako nasadená sedmička zvíťazil nad štrnástkou "pavúka" domácim Američanom Johnom Isnerom 7:6 (4), 7:6 (10). V boji o titul si zmeria sily s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom, ktorý si poradil so Španielom Davidom Ferrerom v dvoch setoch 7:6 (3) a 7:6 (4).

muži - dvojhra - semifinále:

Grigor Dimitrov (7-Bul.) - John Isner (14-USA) 7:6 (4), 7:6 (10), Nick Kyrgios (Aus.) - David Ferrer (Šp.) 7:6 (3), 7:6 (4)


Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová sa stala prvou finalistkou dvojhry na turnaji WTA v Cincinnati. Wimbledonská šampiónka si v úvodnom semifinále ako nasadená štvorka poradila s turnajovou jednotkou Češkou Karolínou Plíškovou hladko 6:3, 6:2. Vo finále sa stretne s druhou nasadenou Rumunkou Simonou Halepovou, ktorá vyradila domácu Sloane Stephensovovú po setoch 6:2 a 6:1.

Ak v nedeľu večer uspeje Halepová, dostane sa na čelo svetového rebríčka. Tam momentálne figuruje práve neúspešná semifinalistka Karolína Plíšková. "Myslím si, že v semifinále som odohrala svoj najlepší zápas na tvrdom povrchu. Cítila som sa skvele, dobre som sa hýbala. Od prvej loptičky som vedela, že budem hrať dobrý tenis," povedala Halepová, ktorá sa môže stať prvou Rumunkou na čele rebríčka WTA.

ženy - dvojhra - semifinále:

Garbine Muguruzová Blancová (4-Šp.) - Karolína Plíšková (1-ČR) 6:3, 6:2, Simona Halepová (2-Rum.) - Sloane Stephensová (USA) 6:2, 6:1