Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Bouchardová pred zápasom proti Cibulkovej: Dominika je bojovníčka

Na archívnej snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku Číňanke Saj-saj Čeng v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová bude v sobotu súperkou Slovenky Dominiky Cibulkovej v 3. kole wimbledonskej dvojhry.


Wimbledon 1. júla (TASR) - Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová bude v sobotu súperkou Slovenky Dominiky Cibulkovej v 3. kole wimbledonskej dvojhry. Finalistka tretieho grandslamového turnaja z roku 2014 očakáva proti slovenskej jednotke náročný zápas. Vlani na US Open i v januári v tasmánskom Hobarte ju zdolala, no v oboch prípadoch až po trojsetovej bitke.

"Dominika je bojovníčka, pred Wimbledonom získala titul v Eastbourne. Odohrali sme spolu dva zápasy a boli to naozaj tvrdé bitky, z fyzického i psychického hľadiska. Niečo podobné očakávam aj teraz," povedala pre oficiálnu stránku turnaja Bouchardová, ktorá vo štvrtok večer vyradila šestnástu nasadenú domácu Britku Johannu Kontovú 6:3, 1:6, 6:1.

Bouchardová
Foto: TASR



V rozhodujúcom sete zničila súperku razantnými údermi od základnej čiary. "Ani v druhom dejstve som nehrala vyslovene zle, no Johanna vystupňovala svoj výkon. Robila menej chýb, bola agresívnejšia. V treťom sete som prevzala kontrolu nad výmenami ja, diktovala som tempo, čo bol kľúč k úspechu," dodala Bouchardová, ktorá so po vlaňajšej nevydarenej sezóne postupne opäť dostáva do formy.

"Víťazstvá a pády jednoducho patria k životu aj k tenisu. Po skvelom roku 2014 prišiel pokles formy sprevádzaný zraneniami. Bola to pre mňa dobrá škola. Teraz sa dokážem oveľa lepšie vyrovnať s tlakom i očakávaniami. Opäť mám z tenisu radosť a vynasnažím sa dotiahnuť to tak ďaleko, ako sa len bude dať," zakončila juniorská wimbledonská šampiónka z roku 2012.