Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Čepelová po prehre so Šafářovou: Aj som si poplakala

Slovenská tenistka Jana Čepelová odvracia úder Češky Lucii Šafářovej v zápase 3. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 2. júla 2016. Foto: TASR/AP

Slovenke nevyšiel úvod zápasu a po strate podania v druhom geme prehrávala 0:3.


Wimbledon 2. júla (TASR) - Wimbledon 2. júla (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii kvalifikantky prehrala s nasadenou dvadsaťosmičkou Češkou Luciou Šafářovou po trojsetovej dráme 6:4, 1:6, 10:12. V treťom sete nevyužila vedenie 5:3, za stavu 9:8 nepremenila mečbal. Zápas štyrikrát prerušili pre dážď. Čepelová vyrovnala svoje wimbledonské maximum z roku 2012.

Slovenke nevyšiel úvod zápasu a po strate podania v druhom geme prehrávala 0:3. Čepelová však rýchlo zmazala manko brejku a vyrovnala na 3:3. Následne zápas na dve hodiny prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec Čepelová prelomila podanie Šafáŕovej, brejk vzápätí potvrdila a prvý ser sa stal jej korisťou. Čepelová bola istejšia vo výmenách, po druhom servise Šafáŕovej dokázala súperku zatlačiť.

Pred začiatkom druhého dejstva začali na dvorec opäť padať kvapky. Prestávka tentokrát trvala iba štvrť hodiny a pomohla Šafářovej. Vlaňajšia finalistka Roland Garros po rýchlom brejku odskočila Čepelovej na 3:0, v šiestom geme opäť zobrala Slovenke podanie a vynútila si tretí set. Na jeho začiatku prišlo k ďalším dvom prerušeniam za stavu 2:2 resp. 3:3. V ôsmom geme Čepelová súperka brejkla a išla podávať na víťazstvo v zápase, Šafářová však kontrovala rebrejkom a vyrovnala na 5:5. Za stavu 8:9 Češka odvrátila mečbal a v koncovke napokon slávila úspech. Za stavu 10:10 Čepelovú brejkla a v ďalšom geme premenila po úspešnom voleji hneď prvý mečbal.

Čepelová, ktorá v 2. kole senzačne vyradila vlaňajšiu wimbledonskú finalistku Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú, bola po tesnej prehre so Šafářovou sklamaná. "Chcela som vyhrať! Ako sedemnásťročná som ju vo Fed Cupe zdolala, tak som si vravela, že sa to dá. Ešte som nezažila zápas so štyrmi prerušeniami. Ale ani pre jednu z nás to príjemné nebolo, bol to nápor na psychiku, dokola sme sa museli rozcvičovať, čakať, nevedela som, kedy sa najesť. Hrali sme dokopy dve a pol hodiny, ale celé to trvalo šesť. Lepšie to zvládla Lucka. Keď bolo 5:3 a po tridsať som to nedokázala doservovať. Urobila som nejaké chyby, súperka hrala odvážne a dotiahla. Stále som viedla, ale jej ľavácky servis bolo veľmi ťažké returnovať. To platilo aj za stavu 9:8 pri mojom mečbale. Keď bolo 9:9, prvý raz som pociťovala kŕče. Už som vedela, že je po zápase... Na 10:9 som ešte servis zvládla, ale súperkin som odchodila a pri ďalšom mojom podaní ma brejkla. Už som sa nemohla pohnúť. Dávala som si magnézium aj soľ, ale už bolo neskoro. Nezabralo," povedala v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Po zápase sa jej v očiach leskli slzy. "Priznám sa, po zápase som si poplakala. Ale wimbledonský výsledok mi dodá sebavedomie. Hrala som za sebou niekoľko zápasov a darilo sa mi v nich. Trénerovi Martinovi Zathureckému som sľúbila, že keď budem v treťom kole Wimbledonu, kúpim mu na hokej korčule. Odkedy som v Bratislave, je Zathureckým iba môj druhý tréner, predtým som dlhodobo pracovala s Petrom Huberom. Keď s niekým trénujem, beriem to ako našu spoločnú prácu. Mala som ťažký vlaňajšok a ani pre trénera to nebolo ľahké. Vždy stál pri mne," dodala pre stz.sk

ženy - dvojhra - 3. kolo:
Lucie Šafářová (28-ČR) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 4:6, 6:1, 12:10


Halepová postúpila do osemfinále dvojhry

Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká sa prebojovala do 3. kola wimbledonskej dvojhry. Vo viackrát prerušenom zápase na treťom grandslamovom turnaji roka, ktorý pre dážď dohrali až v sobotu, zdolala ako nasadená jedenástka Rumunku Monicu Niculescuovú v troch setoch 4:6, 6:2 a 6:1.

Piata nasadená Rumunka Simona Halepová postúpila už do osemfinále po triumfe 6:4, 6:3 nad Holanďankou Kiki Bertensovou. Ďalej ide aj štvrtá nasadená Angelique Kerberová, ktorá si v nemeckom derby poradila s Carinou Witthöftovou 7:6 (11), 6:1.

Konečnú v 2. kole vystavila Češke Petre Kvitovej Ruska Jekaterina Makarovová, ktorá zvíťazila nad dvojnásobnou wimbledonskou víťazkou 7:5, 7:6.

ženy - dvojhra - 3. kolo:
Angelique Kerberová (4-Nem.) - Carina Witthöftová (Nem.) 7:6 (11), 6:1
Simona Halepová (5-Rum.) - Kiki Bertensová (26-Hol.) 6:4, 6:3
Misaki Doiová (Jap.) - Anna-Lena Friedsamová (Nem.) 7:6 (1), 6:3

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Timea Bacsinszká (11-Švajč.) - Monica Niculescuová (Rum.) 4:6, 6:2, 6:1
Sloane Stephensová (18-USA) - Mandy Minellová (Lux.) 3:6, 7:6 (6), 8:6
Jekaterina Makarovová (Rus.) - Petra Kvitová (10-ČR) 7:5, 7:6(5)
Jaroslawa Švedovová (Kaz.) - Sabine Lisická (Nem.) (2), 6:1