Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kližan nastúpi v prvom kole Wimbledone proti Berdychovi

Martin Kližan Foto: TASR/AP

Kližan má s Berdychom zatiaľ negatívnu bilanciu 0:1, v roku 2009 s ním prehral v dvoch setoch na antukovom challengeri v Prostějove.

Londýn 21. júna (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti siedmemu nasadenému Čechovi Tomášovi Berdychovi. Lukáša Lacka na tráve All England Clubu čaká Američan Rajeev Ram. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Kližan má s Berdychom zatiaľ negatívnu bilanciu 0:1, v roku 2009 s ním prehral v dvoch setoch na antukovom challengeri v Prostějove. "Berdych je dobrý hráč, ale ako každý iný, je poraziteľný. Budem sa snažiť hrať ako najlepšie viem a vyhrať," povedal v prvej reakcii pre TASR najlepší slovenský singlista, ktorý vlani postúpil na wimbledonskej tráve do 2. kola.

Lacko s Ramom sa zatiaľ vo vzájomnom zápase nestretli. Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič si zmeria sily s Nemcom Florianom Mayerom. Obhajcu titulu a sedemnásobného šampióna Švajčiara Rogera Federera preverí Rumun Victor Hanescu. Vo štvrťfinále môže grandslamový rekordér naraziť na dlhoročného veľkého rivala Španiela Rafaela Nadala.