Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Wimbledon: Ostapenková s Kuznecovovou postúpili do štvrťfinále

Jelena Ostapenková Foto: TASR/AP

Víťazka Roland Garros v osemfinále ako nasadená trinástka vyradila štvorku "pavúka" Jelinu Svitolinovú.

Wimbledon 10. júla (TASR) - Lotyšská tenistka Jelena Ostapenková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledoe. Víťazka Roland Garros v osemfinále ako nasadená trinástka vyradila štvorku "pavúka" Jelinu Svitolinovú 6:3, 7:6 (6).

Najvyššie nasadená Nemka Angelique Kerberová prehrala so Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou 6:4, 4:6, 4:6. Po skočnení Wimbledonu tak príde o post svetovej jednotky, na ktorom ju vystrieda Češka Karolína Plíšková alebo štvrťfinalistka turnaja Rumunka Simona Halepová.

"O mojej prehre rozhodlo pár loptičiek. Napriek vypadnutiu v osemfinále odchádzam z Wimbledonu s pozitívnymi emóciami, pretože som znovu našla svoju hru. Opäť sa prezentujem kvalitným tenisom. Budem sa snažiť ďalej zlepšovať a urobím všetko pre to, aby som sa vrátila na ženský trón," povedala Kerberová pre akreditované médiá.



Britka Johanna Kontová sa stala prvou britskou štvrťfinalistkou od roku 1984, keď medzi elitnú osmičku postúpila Jo Durieová. V osemfinále ako nasadená päťka zdolala Francúzku Caroline Garciovú 7:6 (3), 3:6, 6:4. Ak v semifinále zdolá Halepovú, Plíšková sa stane historicky prvou českou svetovou jednotkou.



ženy - dvojhra - osemfinále:


ženy - dvojhra - osemfinále:

Simona Halepová (2-Rum.) - Victoria Asarenková (Biel.) 7:6 (3), 6:2, Johanna Kontová (6-V. Brit.) - Caroline Garciová (21-Fr.) 7:6 (3), 4:6, 6:4, Garbine Muguruzová Blancová (14-Šp.) - Angelique Kerberová (1-Nem.) 4:6, 6:4, 6:4, Venus Williamsová (10-USA) - Ana Konjuhová (27-Chor.) 6:3, 6:2, Jelena Ostapenková (13-Lot.) - Jelina Svitolinová (4-Ukr.) 6:3, 7:6 (6), Svetlana Kuznecovová (7-Rus.) - Agnieszka Radwaňská (8-Poľ.) 6:2, 6:4