Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Wimbledon: Rybáriková o Martičovej: Hrá lepšie ako mnohé top hráčky

Chorvátska tenistka Petra Martičová Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková s Chorvátkou Petrou Martičovou v pondelok o 12.30 h otvoria program na trávnatom dvorci číslo 18.

Wimbledon 9. júla (TASR) - Po nepríjemných zraneniach sa v priebehu pár mesiacov dokázali vrátiť do elitnej svetovej stovky, teraz budú bojovať o postup do wimbledonského štvrťfinále. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková s Chorvátkou Petrou Martičovou v pondelok o 12.30 h otvoria program na trávnatom dvorci číslo 18.

Rybáriková má na bočný kurt príjemné spomienky, v sobotu na ňom dovolila Ukrajinke Lesii Curenkovej uhrať iba tri gemy a po prvý raz postúpila v All England Clube do osemfinále. Zverenka Petra Hubera bola v marci až na 453. priečke svetového rebríčka a za sebou mala operácie pravého kolena i ľavej ruky. Vďaka zisku titulov v Gifu i Fukuoke a spanilej jazde na tráve však môže byť po skončení Wimbledonu v najlepšej päťdesiatke. V júni triumfovala na turnajoch ITF v Ilkley aj v Surbitone, na podujatí WTA v Nottinghame postúpila až do semifinále. V onlajn vydaní rebríčka sa posunula už na 63. miesto.

Aj Martičová zažila krušné chvíle. Pre zranenie chrbta nútene pauzovala deväť mesiacov a hrozil jej dokonca koniec kariéry. V rebríčku klesla až na 659. miesto, po postupe z kvalifikácie do osemfinále Roland Garros i Wimbledonu však poskočila na 88. priečku. "Keby mi niekto pred začiatkom kvalifikácie na tohtoročný Wimbledon povedal, že postúpim do osemfinále, neuverila by som mu. Je skvelé byť opäť v najlepšej stovke. Na US Open sa zrejme dostanem priamo do hlavnej súťaže," povedala Martičová pre chorvátsku televíziu HRT.

Obe hráčky sa dlho poznajú z WTA Tour, vo vzájomnom zápase sa však ešte nestretli. "Petra sa rovnako ako ja vrátila na kurty po zranení. Jej súčasný renking nezodpovedá tomu, ako hrá. Na Roland Garros i vo Wimbledone postúpila z kvalifikácie až do osemfinále, to sú úžasné výsledky. Momentálne hrá lepšie ako mnohé top hráčky. Na tráve výborne servuje, vie to meniť, využíva aj slajz. Bude to veľmi náročné," uviedla pre TASR Rybáriková, ktorá v 2. kole senzačne vyradila tretiu nasadenú Češku Karolínu Plíškovú.

Martičová mala v osemfinále Roland Garros na lopate svetovú štvorku Ukrajinku Jelinu Svitolinovú, v treťom sete však nevyužila vedenie 5:2: "Urobím všetko, aby bol Wimbledon pre mňa ešte úspešnejší ako parížsky Roland Garros, Rybáriková však bude na tráve tvrdý oriešok. Často mení rytmus hry. Má dobrý servis, dosť si pomáha slajzom. Hrá taký mužský tenis."