Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Zápasy v Ríme narušili klimatickí aktivisti

Ochranka vynáša aktivistku z hnutia Last Generation na tenisovom turnaji v Ríme 13. mája 2024. Foto: TASR/AP

Dvaja aktivisti vnikli na kurt počas pondelkového osemfinálového súboja ženskej dvojhry medzi Madison Keysovou a Soranou Cirsteovou z Rumunska za stavu 6:2 a 3:1 pre Američanku.

Rím 13. mája (TASR) - Klimatickí aktivisti z hnutia Last Generation (Posledná generácia) sa postarali o prerušenie dvoch zápasov na tenisovom turnaji v Ríme. Informovala o tom agentúra AFP.

Dvaja aktivisti vnikli na kurt počas pondelkového osemfinálového súboja ženskej dvojhry medzi Madison Keysovou a Soranou Cirsteovou z Rumunska za stavu 6:2 a 3:1 pre Američanku. Kým ich zadržala a odviedla ochranka, vyliali na antuku bielu tekutinu a rozhádzali konfety. Ďalší dvaja členovia hnutia sa snažili poliať na tribúne.

Prerušený bol aj zápas mužskej štvorhry na kurte číslo 12. Tam dvaja členovia Poslednej generácie tiež rozhádzali konfety a poliali antuku tekutinou. "Chceme týmto aktom pripomenúť, že v minulom roku zomrelo na horúčavy v Európe až 62.000 ľudí. Toto je len jeden z mnohých vplyvov klímy a ekologickej krízy. Hlboká zmena v našom systéme je nevyhnutná, potrebujeme chrániť našu planétu a jej obyvateľov. Nenásilný odpor je alternatívou k politickej apatii," uviedlo hnutie vo vyhlásení.