Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nadala šokoval Šarapovovej doping: Maria za to musí pykať

Španielsky tenista Rafael Nadal Foto: TASR/AP

Na turnaji v Indian Wells bola informáciia zo začiatku týždňa horúcou témou.

Indian Wells 10. marca (TASR) - Priznanie ruskej tenistky Marie Šarapovovej o pozitívnom dopingovom teste šokovalo viacerých jej kolegov. Na turnaji v Indian Wells bola informáciia zo začiatku týždňa horúcou témou.

"Bola som v šoku, rovnako ako všetci ostatní. Veľmi smutná správa pre tenis, to každopádne," uviedla Poľka Agnieszka Radwaňská, ktorá si v 2. kole dvojhry zmeria sily so Slovenkou Dominikou Cibulkovou. V podobnom duchu sa vyjadrili aj Češka Petra Kvitová a Rumunka Simona Halepová. "Dúfam, že to neovplyvní náš šport a neodoženie fanúšikov. Verím, že ľudia s nami zostanú," vravela Kvitová.

Tvrdšie slová použila bývalá svetová jednotka Rafael Nadal. Elitný španielsky hráč je presvedčený, že Šarapovová musí za previnenie voči dopingovým pravidlám pykať. "Je to veľmi nepríjemné. Je dôležité, aby tenis bol čistý a aby aj vyzeral čisto. Máme dobrý antidopingový program, vinníkov zakaždým odhalí. Chcem veriť tomu, že Maria urobila chybu. Každý robí chyby. Ale pravidlá platia pre všetkých a ona musí za to pykať," povedal Nadal.