Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tento boxerský súboj je druhým najlukratívnejším súbojom histórie

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Podľa spoločností Showtime a UFC, ktoré prenos vysielali spoločne, si v Spojených štátoch amerických zakúpilo domáce vysielacie práva pay-per-view 4,3 milióna ľudí.

Las Vegas 16. decembra (TASR) - Augustový súboj Floyda Mayweathera s Conorom McGregorom je už aj oficiálne druhé najlukratívnejšie profesionálne boxerské stretnutie histórie. Spoločnosti Showtime a UFC, ktoré prenos vysielali spoločne, zverejnili konečné čísla. Podľa nich si v Spojených štátoch amerických zakúpilo domáce vysielacie práva pay-per-view (PPV) 4,3 milióna ľudí.

Nezdolaný šampión v profesionálnom boxe Floyd Mayweather Jr. (vľavo) a jeden z najlepších MMA bojovníkov súčasnosti Conor McGregor počas váženia pred ostrosledovaným súbojom v Las Vegas.
Foto: TASR/AP


Mayweather zvíťazil v desiatom kole technickým knokautom a deklaroval ukončenie kariéry. Na prvom mieste kraľuje jeho duel s Mannym Pacquiaom z roku 2015 (4,6 milióna kusov PPV). Američan drží aj tretiu priečku, na ktorej figuruje jeho zápas proti Oscarovi De La Hoyovi ešte z roku 2007. Štyridsiatnik najnovšie vyhlásil, že by mohol debutovať v sérii zmiešaných bojových umení UFC. Za troj alebo štvorzápasový kontrakt by podľa vlastných slov, ktoré priniesol portál fighthype.com, zinkasoval miliardu amerických dolárov.