Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Terry ďakoval UEFA a tvrdí: Toto je najlepší tím Chelsea v dejinách

Kapitán Chelsea John Terry s trofejou za triumf v Lige majstrov. Foto: TASR/AP

Európska futbalová únia mu umožnila tešiť sa z trofeje v Lige majstrov a užiť si pozápasové oslavy priamo na ihrisku.

Mníchov 20. mája (TASR) - Kapitán futbalistov Chelsea Londýn John Terry si vo finále Ligy majstrov 2011/2012 pre trest síce nezahral, ale na víťaznú trofej si po penaltovom rozuzlení v neprospech domáceho Bayernu Mníchov na ihrisku siahol.

Európska futbalová únia (UEFA) umožnila totiž jemu aj ďalšej trojici suspendovaných hráčov - Branislav Ivanovič, Ramires a Raul Meireles - tešiť sa z trofeje a užiť si pozápasové oslavy priamo na ihrisku.

"To, že som bol toho súčasťou je skvelé. Iba veľmi ťažko by som prežíval, ak by mi to neumožnili. Chcem vysloviť veľký rešpekt pred UEFA, ktorá urobila správne rozhodnutie a umožnila všetkým štyrom suspendovaným hráčom, aby si to užili so spoluhráčmi," povedal Terry po súboji.

Tím z Londýna nemohol v Mníchove počítať so štartom kapitána, ktorý dostal v semifinálovej odvete na Nou Campe priamo kartu červenú za zbytočný faul na Alexisa Sancheza.

"Každý nás odpisoval, už keď sme prehrali v Neapole 1:3. No ja som veril tomuto tímu a tím veril sebe. Máme veľké mená ako Drogba, Čech, Lampard či Torres, tie vedia hrať vo veľkých zápasoch," hodnotil anglický reprezentant, ktorý bol poriadne nervózny, že nemohol nastúpiť na ihrisko: "Je to pravdepodobne ťažšie, ak nemôžete hrať a iba sa pozeráte z tribúny. Je to frustrujúce. Ale bolo skvelé, že sme na konci vyhrali trofej, bolo skvelé vidieť na tvári majiteľa Romana Abramoviča úsmev a vidieť tešiacich sa fanúšikov. Vyhrali sme túto sezónu Ligu majstrov aj FA Cup a tak sa zapíšeme do klubových dejín ako najúspešnejší tím Chelsea a to je neuveriteľné."

Fotogaléria zo zápasu:




Hlasy po finále:


Roberto Di Matteo, tréner Chelsea: "Máme skupinu hráčov s obrovským srdcom. To bola jediná cesta, ako získať trofej. Drogba odviedol pre klub neoceniteľné služby. Máme za sebou neuveriteľné tri intenzívne mesiace."

Jupp Heynckes, tréner Bayernu: "Toto nebolo o penaltovom rozstrele. Toto bolo o tom, že sme nepremenili viacero našich šancí. Je to iba naša chyba, že sme v nich zaváhali. Môj tím však hral dobrý zápas proti súperovi, ktorý hral tak, ako sme čakali. Celý tím sme veľmi sklamaní."

Didier Drogba, autor víťaznej strely v rozstrele z 11 m:
"Verím veľmi v osud. Bolo to už dávno vpísané, že zvíťazíme. Tento tím je neuveriteľný a venujem tento triumf všetkých bývalým hráčom a trénerom Chelsea.. Môj vyrovnávajúci gól zmenil priebeh zápasu. Život je fantastický."

Frank Lampard, stredopoliar Chelsea: "Nehrali sme dnes fantasticky, ale mužom zápasu bol Drogba. Dostal nás z problémov. Je to hrdina. Bez neho by sme tu ani neboli. Strieľa góly vo veľkých zápasoch."

Thomas Müller, strelec gólu: "Takýto je futbal. Ťažko sa mi hľadajú slová. Mali sme tlak, ale na pohár sme nesiahli."

Manuel Neuer, brankár Bayernu: "V tejto sezóne sme mali tri mečbaly na titul a žiadny sme nevyužili. Sklamanie je obrovské. Tí čo videli tento zápas si určite nemysleli, že Chelsea uspeje, ale nakoniec išla z ihriska ako víťaz."

Franz Beckenbauer, čestný prezident Bayernu: "Šťastie bolo tento raz na strane Chelsea. Preto získala trofej pre víťaza Ligy majstrov. Hoci Bayern v každej fáze kontroloval priebeh."