Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Terry po sezóne v Chelsea skončí: Klub sa vybral inou cestou

Kapitán Chelsea Londýn John Terry Foto: TASR/AP

Napriek tomu, že na Stamforde sa nedočká rozprávkového konca kariéry, klubu praje len to dobré.

Londýn 1. februára (TASR) - Dlhoročné spojenie Johna Terryho a Chelsea Londýn sa po sezóne definitívne skončí. Skúsený stopér nedostal od vedenia anglického futbalového majstra možnosť na predĺženie zmluvy a pred letom neopustí len klub, ale aj najvyššiu ostrovnú súťaž. Zároveň konštatoval, že na Stamford Bridge neplánuje rozprávkovo ukončiť svoju úspešnú kariéru.

Tridsaťpäťročný stopér vedel o rozhodnutí vedenia klubu už od minulého týždňa, keď Chelsea zdolala v šlágri kola Arsenal 1:0. "Už pred zápasom som vedel, že zmluvu mi nepredĺžia. Nebude to rozprávkový koniec, pretože neplánujem kariéru ukončiť v Chelsea," citovala AP Terryho slová.

"The Blues" majú za sebou rok dvoch tvárí. V jeho prvej polovici sa na konci uplynulej sezóny tešili z majstrovskej trofeje, za jej obhajobou však vykročili katastrofálne. V lige sa trápili herne aj výsledkovo a prakticky od začiatku súťaže sa nachádzali hlboko v druhej polovici tabuľky. O miesto prišiel aj portugalský kouč Jose Mourinho, no podľa Terryho slov nepomohol klubu ani návrat Guusa Hiddinka. "Ak by sa veci vyvinuli ideálne, veľmi rád by som tu zostal. Klub sa však vybral iným smerom. Potreboval som vedieť hneď, čo bude so mnou. Bohužiaľ, ich odpoveď bola nie. Povedali mi, že keď príde nový tréner, veci sa možno zmenia. Nezmenili sa," dodal Terry.

Jeho budúcnosť v londýnskom tíme bola otázna už na konci uplynulého ročníka. Mourinho mu vtedy vydupal ročný kontrakt za služby, ktoré pre klub zo Stamford Bridge odviedol od svojho debutu z 28. októbra 1998 v zápase Ligového pohára proti Aston Ville. Od roku 2004 bol kapitánom Chelsea a ako líder ju doviedol na množstvo súťažných vrcholov. Vyhral s ňou štyri tituly v Premier League, päťkrát Pohár FA, tri Ligové poháre, v roku 2012 Ligu majstrov a o rok neskôr aj Európsku ligu. Dosiaľ odohral v drese Londýnčanov 696 duelov, viac ich majú len Peter Bonetti (729) a Ron Harris (795). Terry však na Ostrovoch v kariére pokračovať nechce. "V Premier League by som nemohol hrať za iný klub. Určite budem pokračovať v zahraničí, zatiaľ neviem kde. Nechám to na kompetentných," dodal.

Napriek tomu, že na Stamforde sa nedočká rozprávkového konca kariéry, klubu praje len to dobré. "Klub bude fungovať naďalej. Nie je pochýb, že za mňa podpíšu jedného alebo dvoch skvelých stopérov. Raz sa sem však chcem vrátiť ako fanúšik Chelsea, spoločne s deťmi, aby som im ukázal, ako tento klub pracuje. Škoda, že ja v ňom už nebudem," smutne konštatoval. Keďže v drese Chelsea ho čaká posledný polrok a súčasná trinásta priečka je mimoriadne nelichotivou vizitkou, najbližšie plány sú jasné: "Budú to moje posledné chvíle s tímom, chcem sa ešte dostať na vrchol."