Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Krasokorčuliari Testová a Csölley vyhrali ďalšie podujatie

Slovenský pár Frederica Testa a Lukáš Csolley Foto: TASR/Michal Svítok

Je to pre nich na podujatí ISU Challenger Series už druhý triumf.

Varšava 23. novembra (TASR) - Slovenskí tanečníci Federica Testová a Lukáš Csölley zvíťazili v sobotu na krasokorčuliarskom mítingu Varšava Cup v Poľsku. Je to pre nich na podujatí ISU Challenger Series už druhý triumf, 7. novembra vyhrali aj CS Volvo Open Cup 2014 v Rige.

Testová a Csölley v Poľsku odsunuli na druhé miesto Ukrajincov Alexandru Nazarovovú a Maxima Nikitina (136,90) a v priebežnom poradí seriálu im patrí 3. miesto.

"Z oboch výsledkov sa veľmi tešíme. Z toho včerajšieho ešte viac, pretože sme vo Varšave zajazdili dva čisté programy, čo je pre nás vždy prvoradé. Je pre nás motivujúce, vidieť, že napredujeme, a že máme pozitívne spätné reakcie od rozhodcov. O mesiac nás čakajú spojene majstrovstvá 4 krajín. Najdôležitejšie preteky, na ktoré sa najviac sústredíme, sú majstrovstvá Európy na konci januára a marcové majstrovstvá sveta," povedal pre TASR Csölley.

výsledky Warszaw Cup 2014:

tance: 1. Federica Testová, Lukáš Csölley (SR) 143,36 bodov, 2. Alexandra Nazarovová, Maxim Nikitin (Ukr.), 3. Š'-jüe Wang, Sin-jü Liou (Čína) 133,44