Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Testovacia jazdkyňa F1 Villotová sa po nehode rýchlo zotavuje

Na archívnej snímke z 15. marca 2012 testovacia pilotka stajne F1 Marussia Maria De Villotová v Melbourne. Testovacia pilotka stajne F1 Marussia Maria De Villotová utrpela 3. júla 2012 život ohrozujúce zranenie pri havárii počas testov monopostu vo východnom Anglicku. Vozidlo na letisku v Duxforde dokončilo okruh a nečakane zrýchlilo, pričom pri menšej rýchlosti vrazilo do kamióna, ktorý monoposty preváža. Foto: TASR/AP

Vedenie tímu Marussie považuje jej proces zotavovania za úžasný, pri vedomí je už od nedele.

Londýn 12. júla (TASR) - Stav vážne zranenej skúšobnej jazdkyne formuly 1 Marie De Villotovej sa rýchlo zlepšuje, už nie je pod sedatívami a môže rozprávať s rodinnými príslušníkmi i lekárskym tímom. V stredu to oznámila jej stajňa Marussia.

Tridsaťdvaročná pilotka strávila v nemocnici s vážnymi zraneniami v oblasti tváre a hlavy po kurióznej nehode pri aerodnymických testoch v anglickom Duxforde už osem dní. Vedenie tímu považuje jej proces zotavovania za úžasný, pri vedomí je už od nedele.

"Odvtedy Maria spravila niekoľko malých, ale dôležitých pokrokov. Jej rodina zostáva po jej boku a môže rozprávať s nimi, ale i s ošetrujúcimi lekármi," uvádza sa vo vyhlásení stajne.

De Villotová, ktorej otec Emilio bol bývalým súťažným pilotom "efjednotky", sedela v monoposte Marussie po prvý raz a pomaly sa vracala k mechanikom, keď podľa očitých svedkov zrazu nečakane zrýchlila a nabúrala zozadu do zaparkovaného tímového kamióna a to presne na úrovni prilby.