Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Slovenská thajboxerka Lucia Krajčovič zabojuje o titul majsterky sveta

Lucia Krajčovič Foto: Teraz.sk/Hanuman Gym Bratislava/Peter Dzurjanin

V mestskej športovej hale v Trnave zvedie v piatok duel v kategórii do 55 kg proti Marine Zujevovej, Ruske žijúcej v Portugalsku.

Trnava 19. septembra (TASR) - Slovenská thajboxerka Lucia Krajčovič v piatok druhýkrát v kariére zabojuje o titul majsterky sveta. V mestskej športovej hale v Trnave zvedie duel v kategórii do 55 kg podľa plných thajských pravidiel o opasok organizácie WKU proti Marine Zujevovej, Ruske žijúcej v Portugalsku.

Dvadsaťšesťročná členka klubu Hanuman Gym Bratislava, ktorá má na konte okrem iného titul majsterky Európy WKF, sa prvýkrát pokúšala o svetový primát v tomto roku v Holandsku. "Do zápasu som išla ako náhradníčka na poslednú chvíľu, nemala som dostatok času na prípravu. Prehrala som na body. Teraz však mám za sebou vydarené sústredenie v Thajsku, cítim sa výborne a preto si verím oveľa viac," uviedla pre TASR bojovníčka, ktorá si pre svoj zovňajšok vyslúžila prezývku "Pretty Beast".

Krajčovič, ktorej súperka má rovnako za sebou jeden neúspešný súboj o majsterku sveta, sa vzhľadom na domáce prostredie bude spoliehať na podporu svojich fanúšikov. "Je to určite dosiaľ najdôležitejší zápas v mojej kariére a som rada, že sa uskutoční práve v Trnave. Mám odtiaľto značnú časť rodiny, prídu ma povzbudiť a verím, že sa pridajú aj ďalší," dodala pred zápasom, vypísaným na 5x3 minúty.

Na podujatí s názvom Hanuman Cup 19 budú diváci svedkami tiež ďalších dvoch titulových zápasov. Tomáš Kohout si v súboji o majstra Európy WKU zmeria sily s Poliakom Alexandrom Krukom a súperom Marka Nováka v dueli o titul juniorského európskeho šampióna WKU bude Maďar Miklós Herczku.