Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Thajbox: Moravčík pred súbojom s Darkrinom: Ja musím, on môže

Vladimír Moravčík Foto: TASR/Dušan Hein

Moravčíkov zápas bude vrcholom večera, počas ktorého sa divákom predstaví elita slovenského thajboxu, vrátane duelov podľa pravidiel K1 a MMA.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Najlepší slovenský thajboxer Vladimír Moravčík sa už v sobotu opäť predstaví v profesionálnom ringu. Po predchádzajúcom expresnom víťazstve nad Portugalčanom Josem Barradasom sa mu v rámci podujatia Fight Explosion Noc Bojovníkov v Bratislave postaví do cesty Francúz Yacine Darkrin. Ako pre TASR prezradil, zápasu pripisuje veľkú dôležitosť napriek tomu, že v ňom nepôjde o titul.

Tridsaťročný Banskobystričan, ktorý má na konte vyše 70 zápasov (z toho štyri prehry), v októbri už po piatich sekundách zlomil Barradasovi nohu. Na tento duel nastúpil po prehre s Thajčanom Jodsanklaiom Fairtexom v súboji o titul majstra sveta organizácie WMC v hmotnostnej kategórii do 76 kg. "V zápase s Barradasom som sa chcel trochu oťukať po poslednej prehre. Z tohto pohľadu to veľmi nevyšlo, pre súpera to bol dosť smolný moment," uviedol Moravčík, ktorého tak skutočný test čaká až v AEGON arene NTC: "Darkrin síce nie je súper svetového mena, ale práve v tom spočíva hrozba, že sa na mne bude chcieť vytiahnuť. On môže len získať, ja len stratiť. Ak sa chcem udržať medzi svetovou špičkou, nesmiem ho podceniť. Videl som jeho posledné zápasy a ide o mladého, ambiciózneho chalana. Tlačí sa dopredu, kondične je na tom tiež veľmi dobre. Skúsenosti sú však na mojej strane, po sústredení v Thajsku sa cítim výborne a preto verím, že doma potvrdím úlohu favorita."


Vladimír Moravčík
Foto: TASR/Dušan Hein

Vrchol večera: Predstaví sa elita slovenského thajboxu


Moravčíkov zápas bude vrcholom večera, počas ktorého sa divákom predstaví elita slovenského thajboxu, vrátane duelov podľa pravidiel K1 a MMA. V 12 zápasoch do ringu vstúpia Miroslav Cingel, Marcel Jáger, Ján Mazúr či Tomáš Šenkýr a chýbať nebudú ani bratislavskí bojovníci Tomáš Kohout, Michal Halada, Juraj Hanulay a ďalší. "Ja osobne veľmi vítam, že promotéri postavili štartovku na slovenských borcoch a dali priestor domácej kvalite. Bojovníci zo zahraničia si sem neraz prídu len zobrať peniaze, odchodia zápas a idú domov. Som presvedčený, že spravíme lepšie zápasy, hoci zatiaľ nie všetci chalani patria do elitnej A-kategórie," vyhlásil Moravčík.

Thajboxer s prezývkou "Dracula" pre TASR dodal, že ho mrzí len kolidovanie termínu galavečera so zápasom hokejistov Slovana Bratislava proti HC Lev Praha: "Toto je škoda, ale nedá sa nič robiť. Za iných okolností by som sa išiel pozrieť na tento zápas, lebo som sa chystal už do Prahy, čo mi tiež nevyšlo. Chalanom budem držať palce aspoň na diaľku. Mám však informácie, že mnohí ľudia sa z hokeja presunú na naše podujatie, keďže hokej začína skôr a štadióny sú veľmi blízko. Dúfam, že bude plno nielen na Slovane, ale aj u nás."