Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Thajbox: Moravčík vybodoval Llodru, nezastavilo ho ani rozbité čelo

Vladimír Moravčík Foto: TASR/Dušan Hein

Súboj Banskobystričana Vladimíra Moravčíka s Francúzom Raphaleom Llodrom bol vrcholom podujatia Fight Explosion Noc Bojovníkov.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Slovenský thajboxer Vladimír Moravčík v sobotu v Bratislave potvrdil úlohu favorita a Francúza Raphaela Llodru zdolal na body. Cestu za ďalším víťazstvom mu skomplikovalo zranenie čela, no i napriek tomu divákom ukázal, prečo mu v súčasnosti patrí pozícia domácej jednotky.

Súboj 30-ročného Banskobystričana s Llodrom bol vrcholom podujatia Fight Explosion Noc Bojovníkov, počas ktorého sa predstavila elita slovenského thajboxu, vrátane duelov podľa pravidiel K1 a MMA. Moravčík svoj predchádzajúci duel vyhral už po piatich sekundách, keď Portugalčanovi Josemu Barradasovi zlomil nohu a pred duelom v AEGON arene NTC dúfal, že si zaboxuje viac. Ako však pre TASR prezradil, až takto náročný duel nečakal. "Išlo o riadnu prestrelku, čo však bola moja chyba, lebo opäť raz som sa nechal strhnúť a zabudol na taktiku. Z môjho pohľadu to bol pomerne vyrovnaný duel, ale aj ľudia z prostredia thajboxu mi potvrdili, že som súpera jasne vybodoval. Vzhľadom na jeho vek však klobúk dole pred ním. Myslím si, že ešte o ňom budeme počuť," uviedol slovenský šampión.

Moravčík mal pôvodne nastúpiť proti Yacinovi Darkrinovi, ktorého pre zranenie nahradil 20-ročný krajan Llodra. "Zmena súpera ma nerozhodila, trochu zaskočený som zostal zo samotného štýlu, ktorým sa prezentoval. Išiel dopredu, tlačil sa na mňa a bol aj veľmi dobre kondične pripravený. Nemožno povedať, že by som ho podcenil, ale najmä jeho lakte neraz prešli cez moju obranu a z toho vyplynulo aj to zranenie," uviedol na margo momentu z 2. kola zápasu: "Jedným lakťom mi otvoril čelo nad okom a už to išlo. Mám svoj vek a koža už zrejme nie je taká elastická ako kedysi. Zašili mi to deviatimi stehmi, takže žiadna malá ranka."

Po sobotňajšom víťazstve si Moravčík dopraje oddych a do ringu sa vráti až budúci rok. "Chcem si v najbližšom období oddýchnuť, úplne vypustiť a vyresetovať hlavu. Najbližšie by som sa mal mať zápasy v apríli v Žiline a potom v máji doma v Banskej Bystrici. Uvidíme, či dovtedy príde aj nejaká ponuka zo zahraničia," dodal pre TASR.