Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Thajbox: Sebavedomý Pakorn nedáva Novákovi žiadnu šancu

Na snímke boxer Marco Novák. FOTO TASR - Andrej Galica Foto: TASR Andrej Galica

Titulový zápas medzi Pakornom a M. Novákom v hmotnostnej kategórii do 67 kg, ktorý sa uskutoční 18. júna v bratislavskej HANT Aréne, bude ozdobou turnaja Hanuman Cup 31.

Bratislava 17. júna (TASR) – Thajský šampión Pakorn srší pred sobotňajším zápasom o titul majstra sveta organizácie WKU v thajboxe proti Slovákovi Marcovi Novákovi veľkým sebavedomím. Do Bratislavy pricestoval s jasným cieľom zosadiť domáceho bojovníka z trónu, prehru si vôbec nepripúšťa.

Titulový zápas medzi Pakornom a Novákom v hmotnostnej kategórii do 67 kg, ktorý sa uskutoční 18. júna v bratislavskej HANT Aréne, bude ozdobou turnaja Hanuman Cup 31. Dvadsaťpäťročný Thajčan je v Bratislave už od stredy, na spoznávanie mesta mu však nezostáva čas. Ten trávi primárne zhadzovaním telesnej váhy, aby sa stihol zmestiť do hmotnostného limitu pred piatkovým oficiálnym vážením. O svojom triumfe v rozhovore pre TASR nezapochyboval ani na chvíľu.

"Som výborne pripravený a nemyslím na nič iné ako víťazstvo. Súper je síce kvalitný, viem, že zdolal mojich dvoch krajanov, ale takých ako on som zdolal desiatky. Prišiel som si po víťazstvo, nič iné neberiem," uviedol šampión najprestížnejších thajských štadiónov Rajadamnern a Lumpinee, ktorý v doterajších 225 dueloch zaznamenal 177 víťazstiev, 5 remíz a 43 prehier.

Novákov tréner František Starý si je vedomý kvalít elitného Thajčana, verí však svojmu zverencovi. "Pakorn je skutočná hviezda, no som presvedčený, že pri troche šťastia ho Marco môže poraziť. Verím, že ho príde povzbudiť čo najviac ľudí. S podporou zaplnených tribún sa zvýši šanca pripraviť prekvapenie na úkor favorita," povedal Starý.

Dvadsaťjedenročný Novák má na konte 35 víťazstiev, 4 prehry a 4 remízy. Pred ziskom svetového titulu sa stal juniorským a neskôr i seniorským majstrom Európy WKU. Jeho zápas s Pakornom, rovnako ako posledné štyri z deviatich predzápasov, bude duelom najvyššej A-kategórie, vypísaný na päť kôl po tri minúty podľa plných thajských pravidiel.