Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Thajboxerka Krajčovičová v sobotu zabojuje o európsky titul WKF

Lucia Krajčovičová Foto: TASR/Hanuman Gym Bratislava/Peter Dzurjanin

Na podujatí Hanuman Cup 17 mal pôvodne bojovať o európsky titul aj Daniel Hromek, ktorému však skrížila plány choroba.

Bratislava 7. marca (TASR) - Slovenskú thajboxerku Luciu Krajčovičovú čaká v sobotu dosiaľ najdôležitejší zápas v kariére. V športovej hale v Pezinku sa pobije o opasok pre profesionálnu majsterku Európy organizácie WKF s Ukrajinkou Dianou Jakovlevovou.

Dvadsaťpäťročná členka klubu Hanuman Gym Bratislava má na konte popri iných úspechoch titul amatérskej majsterky Slovenska či striebro z ME, no podľa jej slov zažije doterajší vrchol kariéry práve v sobotu. "Pôjde o titul v profesionálnom thajboxe, amatérske zápasy už nebúcham. Aj keď to bude môj najvýznamnejší zápas, nie som príliš nervózna. Mám za sebou kvalitnú prípravu v domácich podmienkach, s dvojfázovými tréningami, verím si," uviedla pre TASR.

Bojovníčka, pre svoj zovňajšok prezývaná "Pretty Beast", zatiaľ svoju protivníčku nikdy nevidela v akcii. "Nepozerám sa na súperky, túto fázu prípravy nechávam na trénera Fera Starého. Odsledoval, že má dobrý pohyb, na to sme sa zamerali aj v tréningu," dodala k zápasu v hmotnostnej kategórii do 56,4 kg, vypísanému na 5x3 minúty.

Na podujatí Hanuman Cup 17 mal pôvodne bojovať o európsky titul aj Daniel Hromek, ktorému však skrížila plány choroba. V zápasovom programe sa okrem iných predstavia tiež Miroslav Cingel, Tomáš Kohout či Michal Halada.