Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Thorgan Hazard opúšťa Dortmund, zamieril do Anderlechtu

Na archívnej snímke zo 6. augusta 2023 futbalista Borussie Dortmund Thorgan Hazard (vpravo) a hráč Ajaxu Branco van den Boomen bojujú o loptu v prípravnom zápase Borussia Dortmund - Ajax Amsterdam v Dortmunde. Foto: TASR - AP

Hoci v nemeckej Bundeslige sa už prestupové okno uzavrelo, v Belgicku bolo otvorené až do stredy večera.

Dortmund 7. septembra (TASR) - Belgický futbalista Thorgan Hazard opúšťa Borussiu Dortmund. Tridsaťročný krídelník sa vracia do rodnej krajiny, kde bude pôsobiť v Anderlechte Brusel.

Hoci v nemeckej Bundeslige sa už prestupové okno uzavrelo, v Belgicku bolo otvorené až do stredy večera. Vedenie Dortmundu to využilo a v záverečných hodinách prestupového obdobia našlo pre Hazarda nové pôsobisko. Podľa DPA za neho Anderlecht zaplatil štyri milióny eur.

Hazard prišiel do Dortmundu v roku 2019 z Borussie Mönchengladbach za približne 25 miliónov eur. Za "žlto-čiernych" absolvoval vyše 123 zápasov vo všetkých súťažiach. Druhú polovicu minulého ročníka strávil na hosťovaní v PSV Eindhoven. V novej sezóne nedostal v zostave Dortmundu veľa príležitostí, v štyroch súťažných dueloch odohral dokopy len šesť minút. V uplynulom dueli proti Heidenheimu (2:2) už nebol ani súčasťou zápasového kádra.