Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Tínedžer Hromada z Michaloviec prestúpil do Juventusu Turín

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Šesťnásťročný stredopoliar a člen reprezentačného výberu do 17 Jakub Hromada sa rozhodol pre Juventus, ktorý Slováka sledoval približne rok, pričom posledných šesť mesiacov veľmi intenzívne.

Bratislava 20. júla (TASR) - Slovenský futbalista Jakub Hromada prestúpil z MFK Michalovce do talianskeho Juventusu Turín. V piatok o tom TASR informoval Michal Čierny zo spoločnosti Stars and Friends, ktorá mladíka zastupuje.

O 16-ročného stredopoliara a člena reprezentačného výberu do 17 rokov sa zaujímalo viacero popredných klubov, okrem zástupcov "starej dámy" tiež ďalšie kluby z Talianska, Anglicka, Nemecka, či Holandska. Samotný hráč sa napokon rozhodol pre Juventus, ktorý Slováka sledoval približne rok, pričom posledných šesť mesiacov veľmi intenzívne.

Podľa Romana Vojteka zo zastupujúcej spoločnosti boli rokovania medzi Michalovcami a Juventusom veľmi korektné.

"Aj preto Jakub napokon odchádza do Turína. Prebehlo niekoľko rokovaní medzi klubmi a našou agentúrou, ktoré napokon vyústili v dohodu. Juventus netreba nikomu predstavovať, je to špičkový klub na vysokej úrovni. V piatok absolvoval v Turíne lekárske testy a podpísal zmluvu na tri roky. Vzhľadom na to, že ide o hráča, ktorý ešte nemá 18 rokov, musí tento proces ešte prejsť schválením jednotlivých komisií FIFA," uviedol Vojtek.