Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Tipsarevič sa hnevá na Štěpánka, je pohŕdavý a vulgárny

zľava Viktor Troicki a Janko Tipsarevič počas žrebu štvrťfinále Davicupu Srbsko - Česko Foto: TASR/AP

Tipsarevič po vyše päťhodinovej päťsetovej bitke triumfoval 3:2 na sety, ale miesto oslavy vyrovnania stavu stretnutia na 1:1 sa dostal do konfliktu so svojim súperom.

Praha 7. apríla (TASR) – Piatkový zápas štvrťfinále svetovej skupiny Davisovho pohára medzi českým tenisom Radkom Štěpánkom a Srbom Jankom Tipsarevičom mal škandalóznu dohru. Tipsarevič po vyše päťhodinovej päťsetovej bitke triumfoval 3:2 na sety, ale miesto oslavy vyrovnania stavu stretnutia na 1:1 sa dostal do konfliktu so svojim súperom.

Hnev ôsmeho hráča sveta vyvolali podľa jeho slov pohŕdavé podanie ruky a hrubá urážka zo strany Štěpánka. "Podal mi ruku s vystrčeným prostredníkom a pridal k tomu vulgarizmus. Náš fotograf má dôkaz," citoval portál idnes.cz Tipsareviča po triumfe 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7: "Vždy verím pri ľuďoch v to najlepšie. Vždy sa správam férovo. Keď Radek spadol, ihneď som preskočil sieť a šiel sa na neho pozrieť. Dvakrát som mu priznal spornú loptičku. A on? Miesto ruky mi podal prostredník a povedal sprosté slovo."

Český reprezentant sa bránil slovami, že ruku mu podal normálne a kládol si otázku, čo jeho srbského protivníka tak rozčúlilo. Tipsarevič však má na celú vec iný názor. "Nie som žiadny zlatý chlapec ani Stefan Edberg. Chápem, že niekto môže byť po takejto prehre nahnevaný, ale urobiť toto... V živote som si nemyslel, že zažijem niečo také," dodal.