Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Stredoslovenské hokejové derby vyhrala Žilina, bodovali i Košice

Na snímke gólová radosť hráčov Žiliny, archívna snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Hokejová Tipsport liga pokračovala zápasmi 32. kola na 2. sviatok vianočný.

Bratislava 26. decembra (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v 32. kole Tipsport ligy na ľade Liptovského Mikuláša 6:2 a udržali si na čele tabuľky päťbodový náskok pred Košicami, ktoré triumfovali v Trenčíne 3:1.


MHC Martin - MsHK Žilina 1:3



Stredoslovenské derby sa hralo pred rekordnou návštevou vo výbornej atmosfére. Už tradične sa hokejisti Žiliny ujali vedenia, keď autorom gólu bol už po 45 sekundách Jurík strelou spomedzi kruhov. Aj ďalšie minúty sa hrali pod taktovkou hostí. Domáci sa len ťažko vymaňovali z defenzívy. Hralo sa vo vysokom tempe, strelci sa už však nepresadili a tak išli do kabín zaslúžene hostia s jednogólovým náskokom.

Úvod druhého dejstva sa vydaril domácim. V 23. minúte ešte Dvořák z nájazdu pri návrate z trestnej lavice nepochodil pred Tomekom, ale v 26. minúte sa po kombinácii prvej päťky presadil fínsky obranca Pulli a vyrovnal. Martinskí hokejisti potom zabudli brániť a Ondruš o 68 sekúnd strelou z uhla strhol opäť vedenie na stranu Žiliny. V 32. minúte mohol v oslabení pridať tretí gól hostí Rehák, o chvíľu zase mohol vyrovnať Heizer, ale obaja stroskotali na gólmanoch. V 38. minúte sa hostia s výborným Tomekom s vypätím všetkých síl ubránili pri dobre zahratej presilovke domácich.

V 45. minúte sa mohli tešiť domáci, ale Surovka z dobrej pozície netrafil bránku. Potom to bol najmä taktický boj, ktorý lepšie zvládli hostia. Nedovolili Martinu, ani so zmenami v zostave, v útoku prakticky nič. Naopak, v 56. minúte sa po akcii Stupku presadil zblízka Končený a definitívne rozhodol o zaslúženom úspechu hostí. Nič na tom už nezmenila ani takmer dvojminútová hra domácich bez brankára.


MHC Martin - MsHK Žilina 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly:
26. Pulli (Heizer, Rapáč) - 1. Jurík (Húževka, Gutwald), 27. Ondruš (Matis), 56. Konečný (Stupka, Holovič). Rozhodovali: Lokšík, Majling – Kollár, Krajčík, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3500 divákov

Zostavy:

Martin:
Dzubina – Pulli, Dvořák, Rusina, Brňák, Salija, Leško, Pacalaj, Fabian – Rapáč, Heizer, Koyš – Markovič, Galamboš, Varga – Korostin, Pokrivčák, Dlouhý – Rzavský, Surovka, Mráz

Žilina: Tomek – Brejčák, Juraško, Gutwald, Rehák, Drábek, Macejko, Váňa, Mendrej – Handlovský, Hovorka, Švihálek – Jurík, Húževka, Novotný – Konečný, Holovič, Stupka – Matis, Ondruš, Rogoň

Pavel Paukovček, tréner Martina:
"Dôležitým pre vývoj zápasu bol vedúci gól hostí v úvodnej minúte. Súper prebral iniciatívu a v prvej desaťminútovke nás dostal pod tlak. Potom sa hra vyrovnala. Narazili sme na kvalitného súpera s výbornou defenzívou, cez ktorú sme sa ťažko presadzovali. Keď sme to chceli zdramatizovať, hostí podržal výborne chytajúci brankár. Naopak, my sme urobili dve školácke chyby, ktoré nás stáli body."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Chcem poďakovať našim fanúšikom, že nás prišli v takom počte povzbudiť. Aj v tomto zápase sa potvrdilo, že derby nemá favorita. V zápase sme hrali dobre a som rád, že sme vyhrali a oplatili domácim prehru spred desiatich dní. V zápase sme zvládli aj kritické momenty a tešíme sa z víťazstva."


HK Dukla Trenčín – HC Košice 1:3



Úvod stretnutia priniesol šance na oboch stranách, azda v najväčšej sa ocitol Hossa, ktorý sa dostal do brejku a skúšal to strelou spomedzi kruhov. Na druhej strane zľava strieľal Boltun, no ani následná hra 4 na 4 nepriniesla úvodný presný zásah. Nepresnosť na trenčianskych hokejkách zmarila aj šance počas presilovky domácich, súčasne sa blysol Kutej, keď zastavil Sujov puk. Košičania mohli otvoriť skóre pri ďalšej skvelej šanci, keď vyrazený puk dorážal Šoltés, a hoci sa už-už chcel tešiť z gólu, Kutej zostal neprekonaný.

Chybné striedanie stálo Trenčanov hru v oslabení, no vďaka šikovnej obrane nemal Kutej priveľa práce. Na druhej strane chcel Habala prekvapiť po Ručkayovej prihrávke Hudec, napokon však nenamieril presne. V 28. minúte začali Košičania dvojminútovku v početnom oslabení, z ľavého kruhu strieľal švihom Bulík, no ani tento raz nebolo gólové skóre otvorené. Presilovú hru si zahrali i hostia, zľava vypálil Šoltés, nastrelil len bočnú sieť. Presnosť už ale nechýbala Boltunovi, ktorý prekonal Kuteja spomedzi kruhov. Žlto-červení mohli pomerne rýchlo odpovedať, no príležitosť zahodil Hossa, ktorý zbytočne vozil puk v útočnom pásme, hoci jeho spoluhráči už boli pripravení pred Habalom. Dve minúty pred koncom dejstva Košičania udreli druhý raz, keď Bicek tečoval Deylovu strelu.

Na snímke tretí zľava Peter Boltun (Košice) oslavuje svoj gól, v popredí Tomáš Bulík (Dukla) v zápase 32. kola hokejovej Tipsport Ligy Dukla Trenčín - HC Košice 26. decembra 2016 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Nespokojnosť s trenčianskou hrou dali domáci priaznivci patrične najavo, keď svojím skandovaním demonštrovali potrebu zmeny na trénerskom poste. Prvý košický útok dokázal Kutejovi zamotať hlavu, po šikovných prihrávkach nasledovalo niekoľko striel zblízka, no spomínaný brankár zostal pre tento raz neprekonaný. Prekvapiť však dokázali Trenčania – hoci mohol Bezúch už strieľať, vsadil na prihrávku Holendovi na ľavú stranu a ten poslal puk do odkrytej bránky. Obrovskú šancu na vyrovnanie vzápätí zmaril Sojčík, keď strieľal spred brankára, o niečo neskôr nepremenil svoje tutovky Hossa. V samom závere vsadili domáci na powerplay, do opustenej bránky sa podarilo ešte dostať puk Sujovi a poistil tak víťazstvo svojho tímu.

HK Dukla Trenčín – HC Košice 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Góly:
48. Holenda (Bezúch, Hossa) – 33. Boltun (Šoltés, Šedivý), 38. Bicek (Deyl), 60. Suja (Bicek). Rozhodovali: D. Konc, M. Adamec – R, Výleta, P, Šefčík, vylúčení: 5:4, navyše Koch (Košice) 5+DKZ za vrazenie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2251 divákov

Zostavy:

Trenčín:
Kutej – Bohunický, Holenda, J. Danko, Drgoň, Obšut, Trška, Šimun, Pavúk – Marc. Hossa, Sojčík, Bezúch – T. Sýkora, Bulík, Jak. Gašparovič – D. Hudec, J. Švec, J. Ručkay – Meidl, Lantoš, Pardavý ml.

Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Koch, L. Matejka, Hruška, Jankovič – Nagy, Suja, Bicek – Milý, Boltun, Šoltés – T. Varga, T. Klíma, Hričina – Bartoš, Vrábeľ, M. Novotný

Josef Turek, tréner Trenčína: „Tím dnes bojoval, ale nemôžeme byť spokojní, nakoľko sme prehrali. Je škoda, že Ručkayovu šancu za stavu 0:0 Habal chytil a to bol akoby aj taký zlom. Holenda hral veľmi dobre a snažil sa podporovať útok, ale nevyužili sme presilové hry, málo sme strieľali a teda za takýchto skutočností nemôžeme pomýšľať na víťazstvo so silným súperom. Som sklamaný, lebo naozaj nedokážeme preniesť nasadenie z tréningu do zápasov. Viem, že je to na mne, ale skutočne si to neviem vysvetliť.“



Rostislav Čada, tréner Košíc: „Hrali sme veľmi dobre v obrane a to proti aktívnemu a bojujúcemu súperovi. Dôležité bolo, že sme v úvodnej tretine ubránili súperove presilové hry, a súčasne sa nám darilo v našich presilovkách. Nemali sme ale dostať kontaktný gól, ktorý výrazne domácim pomohol. V závere sme však dokázali výsledok ubrániť, navyše sme strelili i tretí akýsi upokojujúci gól do prázdnej bránky.“



HC Nové Zámky - HK Poprad 7:2



Súboj desiateho tímu s ôsmym sa začal s 15-minútovým oneskorením pre poruchu autobusu hostí. Už po 26 sekundách predviedol peknú akciu Brabenec, no jeho spoluhráči z prvého útoku sa ešte nepresadili. V 4. minúte podnikla veľmi ľúbivú akciu domáca štvrtá formácia, opäť však bez gólového efektu. Ten však prišiel už o niekoľko sekúnd neskôr, keď puk pretlačil za Šúrekov chrbát domáci Čaládi. O päť minút neskôr vypukla na novozámockom štadióne druhá vlna radosti, keď sa v presilovke ukážkovo presadil bekhendom pod 'víko' Brabenec. Zverenci trénera Mikeša pokračovali v nátlakovej hre aj vďaka nedisciplinovanosti Popradčanov. To vyústilo v tretí gól domácich, o ktorý sa postaral v presilovke bombou od modrej čiary Sandgren. Na to reagoval tréner hostí vystriedaním gólmana, Šúreka nahradil Pajpach. Stav 3:0 platil len niekoľko sekúnd a nový muž v bráne Popradčanov lovil puk zo siete po zásahu Pauloviča. V 18. minúte predviedli ojedinelý výpad hráči Popradu, no Chovan v bráne domácich si situáciu postrážil.

Štyri minúty po štarte druhej tretiny predviedol odvážny prienik Popradčan Lichanec, jeho prvý pokus ešte gólom neskončil, no následná strela spomedzi kruhov si už cestu za Chovanov chrbát našla. Švorgólové vedenie prinavrátil Novozámočanom v 28. minúte s chuťou hrajúci Čaládi. Ďalší gól mohol pridať Fín Saarinen, no jeho zakončenie v páde mierilo ponad Pajpachovu bránu. Čo nevyšlo Saarinenovi, sa podarilo Tibenskému, ktorý z prvej usmernil perfektnú Mäkinenovu prihrávku do popradskej siete. Novozámočanom akoby narástli krídla a už o niekoľko okamihov udreli znova. Tentoraz si strelecké štatistiky obohatil Lotyš Lavrovs. Po tomto okamihu sa do brány hostí vrátil brankár Šúrek. Tomu pomohla po Rehákovom pokuse žŕdka. V 37. minúte sa v dobrej pozícii ocitol hosťujúci Paľočko, no nedokázal už zasunúť puk za Chovanov chrbát.

Záverečná tretina sa spočiatku niesla v duchu viacerých nepresností, v 45. minúte mohol streliť gól Tibenský, no Šúrek bol pozorný. Na druhej strane sa dostal do sľubnej pozície Postnikov, nič z nej však nevyťažil. Postupom času pribúdali v tretej tretine ďalšie gólové príležitosti na oboch stranách. Gólovú bodku za stretnutím dal dve minúty pred koncom Popradčan Bondra.

HC Nové Zámky - HK Poprad 7:2 (4:0, 3:1, 0:1)

Góly:
4. Čaládi (Cardwell), 9. Brabenec (Čaládi, Sandgren), 14. Sandgren (Čaládi, Bahenský), 15. Paulovič (Fábry), 28. Čaládi (Pitule), 30. Tibenský (Hudec, Mäkinen), 31. Lavrovs (Pitule, Sandgren) – 24. Lichanec (Zagrapan), 59. Bondra (Murček, Vašaš) Rozhodovali: Konc - Synek, Gegáň, vylúčení: 3:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Zostavy:

Nové Zámky:
J. Chovan - Čížek, Sandgren, Cardwell, Drtina, M. Chovan, Mäkinen, Lelkeš, Maier - Bahenský, Brabenec, Čaládi - Tibenský, Hudec, Saarinen - Paulovič, Kytnár, Fábry - Lavrovs, Pitule, Rehák

Poprad: Šúrek (14. Pajpach) – Fabian, Guliajev, Dinda, Suchý, Postnikov, Krempaský, Pokovič, Bagin – Mlynarovič, Zagrapan, Ježek - Paločko, Troliga, Kroták – Vašaš, Murček, Bondra – Štrauch, Lichanec, Václav

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: "Ja som samozrejme spokojný, aj s výsledkom, aj so samotnou hrou. Lepšie som si môj úvodný domáci zápas nevedel ani predstaviť. Chlapci to zobrali vážne, boli pripravení, boli tak správne naštvaní na predchádzajúce prehry. Ukázali vnútornú silu, boli tam pekné akcie a mali sme aj trochu šťastia ale to k hokeju tiež patrí. Rýchlo sme sa ujali vedenia, išli sme tvrdo za víťazstvom. V záverečnej tretine sme od toho trochu upustili ale nemám s tým vôbec žiaden problém. Dôležité je, že sme vyhrali a tri body ostávajú u nás. Samozrejme, teší ma, že hráči ukázali potenciál, to je veľmi dôležité."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Dnešný zápas mi pripomínal duel, ktorý hrali Nové Zámky u nás. V úvodnej tretine sa rýchlo ujali vedenia, dali tri góly, dokonca ešte aj ten štvrtý gól dali od hokejky, podobne ako sme ho dali my v Poprade. Také zápasy bývajú. Nám pred zápasom vypadli štyria hráči zo základnej zostavy, bolo cítiť, že naše pätorky boli nezohrané. Na druhú stranu, hrali traja mladíci s ročníkom narodenia 1998 a stretnutie odohrali so cťou. Myslím si, že dnes bol súper lepšie pripravený. Gratulujem súperovi, mal navrch, vyšli mu aj pekné akcie. A to, že počet striel bol vyrovnaný svedčí o tom, že súper bol strelecky efektívnejší a preto aj vyhral."


HKM Zvolen – HK Nitra 5:4



Hneď v 19. sekunde dobrou strelou z ľavej strany preveril nitrianskeho brankára jeho bývalý spoluhráč v domácom drese L. Novák, ale do vedenia išli aktívnejší hostia. Po prihrávke Paukovčeka z pravého kruhu sa na opačnej strane presadil účinnou koncovkou po ľade Bajtek – 0:1. Prešlo iba 26 sekúnd a navlas rovnaká akcia slávila úspech u Zvolenčanov. V pozícii nahrávača bol L. Novák a úspešným strelcom bol z ľavého kruhu obranca Krejčí – 1:1. V ďalšom vývoji prvej tretiny góly nepadali, viac mali puk na hokejkách hráči spod Zobora, ale šance si vytvárali v špeciálnych rytierskych dresoch hokejisti spod Pustého hradu. Dvakrát zakončoval nebezpečne Zuzin, Valent bol proti, a pri zakončení Majdana z pravej strany mu pomohla žŕdka.

Začiatok stredného dejstva patril domácim, zahryzli sa do súpera, ale nebezpečnejší bol majstrovský celok. Pohrozil Macíkom, Krištofom, Tvrdoňom a H. Ručkayom. V 27. minúte sa však ocitol sám pred Valentom Majdan, ktorému nebolo súdené skórovať, rovnako dopadol v presilovke pred Šimkom zoči – voči Cope. Stý tohtosezónny gól Zvolena dosiahol po strele Valentu a teči Šišovského zastupujúci kapitán za zraneného Puliša Lukáš Jurík, keďže dosledoval puk pri ľavej žrdi - 2:1. Prešla iba minúta a bolo 2:2, pretože z medzikružia trafil parádne do vinkla Henrich Ručkay. Nitra išla opäť do vedenia v 35. minúte Tvrdoňom, keď brankár HKM nemal puk pod kontrolou, čo útočník 'corgoňov' aj napriek protestom Stašovcov využil. Ani tento stav dlho nevydržal. O necelú pol minútu sa ujala strela Valentu spoza kruhu – 3:3. Potom si druhú žŕdku v dueli pripísal Majdan, aby v 39. minúte puk od korčule Plechanova bejzbalovým spôsobom poslal za Valenta Žilka – 4:3. Piaty gól mal ešte na hokejke Zuzin, ale z dvoch metrov voľný nepokoril brankára.

Podarilo sa to až v tretej tretine Klhůfkovi, dostal sa k puku pri ľavej žrdi a mal pred sebou odkrytú časť nitrianskej svätyne. Šiesty zásah mohli domáci pridať v dvoch presilovkách, nepresadili sa v nich a ani v hre piatich proti piatim nedokázali pokoriť výborného Valenta, stroskotali na ňom Zuzin a hlavne Šišovský. Hostia sa chytili v početnej výhode o dvoch hráčov, zblízka znížil na rozdiel gólu v 55. minúte Cope, ale na vyrovnanie sa už nezmohli, hoci v závere hrali i bez brankára v šiestich proti štyrom.

HKM Zvolen – HK Nitra 5:4 (1:1, 3:2, 1:1)

Góly:
6. D. Krejčí (L. Novák, Klhůfek), 31. L. Jurík (Šišovský, Valenta), 35. Valenta (Šišovský, Majdan), 39. Žilka (Plechanov), 45. Klhůfek (P. Zuzin, Hraško) – 5. Bajtek (Paukovček, Ordzovenský), 32. H. Ručkay (Bajtek), 35. Tvrdoň (Krištof, J. Štefanka), 55. Cope (Blackwater). Rozhodovali: P. Jonák, Fridrich – Valo, R. Návratek, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2089 divákov

Zostavy:

Zvolen:
Šimko – M. Novák, D. Krejčí, Hraško, Valenta, Habšuda, Plechanov, Dubeň, Hataš – L. Novák, P. Zuzin, Klhůfek – Majdan, L. Jurík, Šišovský - Žilka, Jakubík, Martin Ďaloga – Tatár, Iždinský, Misenev

Nitra:
Valent – Milam, Rais, Meland, Mezei, Pupák, Ordzovenský, P. König, Korím – Macík, M. Slovák, Blackwater – J. Štefanka, Krištof, Tvrdoň – H. Ručkay, Paukovček, Bajtek – Piačka, Bene, Cope

Milan Staš, tréner Zvolena: „Mali sme problémy so zostavou, ale nejako sme to poskladali. Na zvolenské pomery pred peknou diváckou kulisou, pričom ju vylepšili aj Nitrania, sme odohrali dobrý zápas. Moji hráči ukázali srdce, bojovali, korčuľovali, strieľali góly a kombinovali. V závere to bolo hektické, ale inak sme boli viac nez vyrovnaným súperom Nitre a zaslúžene sme zvíťazili.“

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Zápas sme mali dobre rozohraný, ale spravili sme veľa chýb v obrannej činnosti. Nemôže sa nám stať, že keď dáme gól, tak hneď v ďalšom striedaní inkasujeme, čo sa nám stalo dvakrát. Do tretej tretiny sme išli s tým, že chceme vyrovnať, prehrávali sme o gól, ale domáci nám odskočili na dva góly a už to bolo veľmi ťažké zvrátiť, i keď sme mali v závere tlak i šance. S toľkými chybami v obrane je ťažké vonku uspieť.“

Lukáš Jurík, kapitán Zvolena, autor stého gólu mužstva v sezóne: „Dôležité bolo, že sme vyhrali. Chceli sme Nitru zdolať, predsa len je to kvalitný súper, sme teda radi, že sa nám to podarilo. Niečo do pokladne zaplatím, stáť ma bude pár eur Céčko namiesto zraneného Puliša, ďalej výhra, aj stý gól. Záver bol na infarkt, musel som tam dokonca faulovať, robili sme totiž chyby, ale dopadlo to napokon šťastne pre nás.“

Filip Bajtek, útočník Nitry, 1+1 v zápase: „Rozhodlo to, že sme urobili v zápase viac chýb ako súper. Hneď ako sme dali gól, tak sme dvakrát inkasovali, ak by sme to udržali, zápas mohol vyzerať inak. Oba tímy chceli hrať ofenzívne, padlo veľa gólov, ale tých dier v obrane bolo veľa. Zápas bol zaujímavý pre fanúšikov, prišli v hojnom počte a urobili dobrú atmosféru. Škoda, že nám príliš nevychádzajú zápasy vonku, musíme na tom popracovať.“


MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:6



Už od úvodu stretnutia sa herne lepšie prezentovali hostia z Banskej Bystrice. Prvý pokus na mikulášskeho brankára poslal už v prvej minúte Ďatelinka, ale Križan si s jeho strelou poradil. Na opačnej strane pohrozil v 7. minúte Kadlubiak, ale ani po jeho zakončení sa skóre nemenilo. V nasledujúcich minútach sa zväčša strelecky presadili Bystričania. Pokusy Češíka a Mihálika skončili u brankára Križana.



Dobrý vstup do druhej tretiny mali hosťujúci hráči. Už po dvadsiatich troch sekundách dorážal do brány odrazený puk Buc, ktorý poslal Bystričanov do vedenia. Už o pár minút neskôr si hostia poistili vedenie, keď strelu Maioneho tečoval pred mikulášskym brankárom Lamper. Dominancia hostí pokračovala. V 28. minúte mal šancu na druhý gól Lamper, ale Križan podržal Liptákov. Mikulášsky brankár sa blysol aj o minútu neskôr, keď bravúrne zlikvidoval strelu Hickmotta. V závere druhého dejstva hostia odskočili domácim na trojgólový rozdiel. Prvotnú strelu ešte dokázal Križan zlikvidovať, ale Bortňáková strela už skončila za jeho chrbtom.

Skvelý úvod mali hostia aj v treťom dejstve. Po tridsiatich sekundách využil zaváhanie domácej obrany Trukhno. V 44. minúte sa gólovo presadili aj domáci hráči. Spomedzi kruhov sa presnou strelou nemýlil Matúš Sukeľ. Odpoveď hostí prišla už o necelé tri minúty, keď Zigovu strelu dorazil Lamper. Gólové hody v Liptove pokračovali. Už v 46. minúte Kadlubiak od modrej mieril presne. Radosť domácich netrvala dlho. Po vhodenom buly sa dostal do zakončenia Hickmott, s jeho strelou si ešte mikulášsky brankár poradil, ale dorážka Wisharta skončila gólom. V závere stretnutia sa tempo hry o niečo spomalilo. Domáci sa ešte snažili pred bohatou diváckou kulisou skorigovať výsledok, ale pokusy Urama a Matúša Sukeľa gólom neskončili.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:6 (0:0, 0:2, 2:3)

Góly:
44. M. Sukeľ (Stümpel, Uram), 46. Kadlubiak (Ro. Huna) – 21. Buc (Hickmott, Maione), 25. Lamper (Maione, Zigo), 39. Bortňák (Kafka, Luža), 41. Truhkno (Buc, Hickmott), 46. Lamper (Zigo, Matoušek), 47. Wishart (Kickmott, Truchno). Rozhodovali: Jura, Husár – Jobbágy, Korba, vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2150 divákov

Zostavy:

Liptovský Mikuláš:
Križan – Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Šiška, Makovský – Ru. Huna, Cibák, J. Sukeľ – Keiška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Stümpel, Ri. Huna – Kabáč, Ro. Huna, Uhrík

Banská Bystrica:
Košarišťan – Maione, Wishart, Luža, Mihalik, Ďatelinka, Cebák, Ťavoda, Matushkin – Hickmott, Trukhno, Buc – Kafka, Bortňák, Lunter – Matoušek, Zigo, Lamper – Belluš, Češík, Tománek

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša:
"Výborná prvá tretina z oboch stranách, ktorá by nás v podstate následne uspala. Dostali sme rýchle góly, po ktorých bol výsledok stretnutia jednoznačný. Snažili sme sa dostať späť do zápasu, ale proti dobre pripravenému súperovi sa nám to nepodarilo."



K. Križan:



Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme zaujímavý zápas. Dôležitý gól bol v úvode druhej tretiny, kde sme sa dostali do zápasu. Liptáci hrozili z protiútokov, ale vždy sa nám podarilo odskočiť na viacgólové vedenie. Chalanom gratulujem a som rád, že si z Mikuláša odnášame tri body, lebo tu sa vždy hrá ťažko."



tabuľka:

1. Banská Bystrica 33 21 3 4 5 122:67 73

2. Košice 33 18 6 2 7 120:75 68

3. Nitra 32 19 1 3 9 118:91 62

4. Žilina 33 15 3 3 12 108:92 54

5. Zvolen 34 15 2 1 16 103:113 50

6. Martin 30 14 1 3 12 87:91 47

7. Lipt. Mikuláš 33 11 5 2 15 89:103 45



8. Poprad 34 10 4 5 15 95:106 43

9. Nové Zámky 33 8 4 7 14 86:103 39

10. Dukla Trenčín 34 8 5 4 17 84:107 38