Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Hokejisti Slovana podľahli Novým Zámkom

Na snímke zľava Jindřich Abdul (Slovan), Samuel Hain a brankár Matej Kristín (Nové Zámky) počas stretnutia 3. kola Tipsport Ligy HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky 17. septembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovan mal výborný vstup do zápasu, už v 5. min. sa ujal vedenia v presilovke, keď Zigo úspešne tečoval strieľanú prihrávku Sersena.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli vo svojom prvom domácom zápase v tipsportligovej sezóne 2019/2020. V utorkovom súboji 3. kola neudržali v tretej tretine náskok 5:3 a prehrali s HC Mikron Nové Zámky prekvapujúco 6:7. V drese hostí sa hetrikom blysol Václav Stupka.

Pre "belasých" to bol prvý súťažný zápas na domácom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu po návrate z KHL, kde účinkovali uplynulých sedem sezón. Slovanisti si zaknihovali prvú tohtosezónnu prehru, v prvých dvoch ligových kolách sa predstavili na klziskách súperov - v Košiciach vyhrali 2:1, v Liptovskom Mikuláši 3:1. V piatkovom 4. kole ich čaká duel v Trenčíne (18.00), Nové Zámky vycestujú do Liptovského Mikuláša (17.00).

HC Slovan Bratislava - HC Mikron Nové Zámky 6:7 (2:1, 2:1, 2:5)


Góly: 5. Zigo (Sersen), 8. Bondra, 28. Zigo (Vandas), 37. Vandas (Zigo), 48. Puliš (Abdul, Kytnár), 60. Bondra (Matoušek) - 11. Stupka (Števuliak, Bečka), 31. Stupka (Hain, Vešutkin), 42. Dlugoš (Jurík), 52. Jurík (Urban), 58. Bečka (Hain), 58. Stupka (Drtina), 59. Mikuš. Rozhodovali: Rencz, Stano – Kis-Király, Gegáň, vylúčenia: 7:4 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, 3871 divákov.

Slovan Bratislava: Habal - Štajnoch, Meszároš, Bačík, Sersen, Šedivý, Podlipnik, Hudec - Puliš, Kytnár, Abdul - Vandas, Zigo, Bondra - Miklík, Kukumberg, Matoušek - Žitný, Urbánek, Sloboda

HC Mikron Nové Zámky: Kristín – Drtina, Hain, Dlugoš, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Šmach – Pospíšil, Vešutkin, Stupka – Bajtek, Urban, Jurík – Rogoň, Fábry, Mikula – Andrisík, Bečka, Števuliak

Slovan mal výborný vstup do zápasu, už v 5. min. sa ujal vedenia v presilovke, keď Zigo úspešne tečoval strieľanú prihrávku Sersena. Vzápätí mohli zvýšiť náskok opäť Zigo, respektíve Matoušek, ale Kristín výborne zasiahol. V 8. min. ho ale prekonal strelou pomedzi betóny Bondra, ktorý ušiel hosťom v oslabení. Nové Zámky znížili v 11. min., keď výbornú prihrávku Števuliaka využil Stupka. Hral sa pomerne otvorený hokej, sľubné šance nevyužili Kukumberg a Matoušek, na druhej strane neprekonal Habala zblízka Urban.

V druhej tretine Nové Zámky vyrovnali hru a začali sa viac tlačiť dopredu. V 28. min. po prihrávke Vandasa síce vrátil Zigo "belasým" dvojgólový náskok, no už necelé tri minúty odpovedal za hostí takisto svojím druhým presným zásahom v zápase Stupka. V závere tretiny domáci opäť pridali na dôraze a odmenou im bol gól Vandasa, ktorý sa presadil po vyhratom buly Ziga. Vzápätí rozvlnil sieť aj Abdul, ale jeho gól arbitri po konzultácii s videorozhodcom neuznali pre nedovolené bránenie brankárovi hostí.

Nové Zámky cítili šancu na dobrý výsledok, na začiatku tretieho dejstva opäť znížili zásluhou Dlugoša. Obrovskú šancu na vyrovnanie zahodil v 46. min. Stupka, ktorého zázračne vychytal Habal. Slovan na chvíľu opäť zapol, v 48. min. v presilovke dorazil Abdulovu strelu do bránky Puliš - 5:3. Hostia potom dostali možnosť hrať 42 sekúnd v dvojnásobnej početnej výhode, túto príležitosť však nevyužili. Presadili sa až v presilovke 5 na 4 vďaka Juríkovi. "Belasí" sa zahrávali s ohňom, iniciatívu prenechali súperovi, ktorý predviedol neskutočný záver. V 58. minúte vyrovnal po sóle Bečka a o 22 sekúnd neskôr skompletizoval svoj hetrik Stupka - 5:6. Domáci sa nestačili čudovať, tréner Stantien si vybral oddychový čas. Slovan to skúsil v závere v šestici bez brankára, no inkasoval, keď Mikuš gólom do prázdnej bránky zvýšil na 7:5 pre hostí. Sekundu a pol pred koncom ešte upravil na konečných 6:7 Bondra, na vyrovnanie už nezostal domácim čas.


Hlasy trénerov
Roman Stantien, tréner Slovana: "Ťažko sa mi po takomto zápase hovorí. Myslím si, že sme boli lepší tím. Dali sme šesť gólov, no mohli sme streliť aj viac. Naopak súper vyťažil z minima maximum, najmä vďaka našej nedisciplinovanosti. Hovoríme si stále, že nemôžeme toľko faulovať a predsa sme vylučovaní. To bol hlavný kameň úrazu."

Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov: "Hodnotím zápas v pozitívnom tóne. V poslednej tretine sme predviedli nečakaný zvrat, dali sme v nej päť gólov, čo ma veľmi teší. Mužstvo sme pripravovali na víťazstvo. S veľa vecami som nespokojný, ale vzhľadom na ten zvrat nebudem o nich hovoriť. Teší ma naša bojovnosť, nasadenie, túžba po víťazstve. Na Slovane sa nebude často vyhrávať. Je to pre nás veľké povzbudenie do ďalších zápasov."